foto: unsplash.com
Lai mazinātu Covid-19 izplatības risku, žurnālisti Saeimas sēdei varēs sekot vienīgi attālināti
Sabiedrība
2020. gada 1. aprīlis, 19:45

Lai mazinātu Covid-19 izplatības risku, žurnālisti Saeimas sēdei varēs sekot vienīgi attālināti

Jauns.lv / LETA

 Lai mazinātu Covid-19 izplatības risku, masu mediju pārstāvji Saeimas 2.aprīļa sēdei varēs sekot vienīgi attālināti tiešraidē Saeimas mājaslapā, informē parlaments.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ņemot vērā aktuālo situāciju ar Covid-19 vīrusa izplatību un valstī noteiktos ierobežojumus, Saeima lūdz ar izpratni izturēties pret faktu, ka plašsaziņas līdzekļu pārstāvji Saeimas sēdes norisei varēs sekot vienīgi attālināti.

Šis ir nepieciešams piesardzības solis ārkārtas situācijā, lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 izplatīšanās riskus, skaidro parlamentā. Šāda pieeja tiek īstenota, ņemot vērā nepieciešamību ārkārtējās situācijas apstākļos nodrošināt nepieciešamo fizisko distanci starp cilvēkiem.

Saeimas telpās sēdes dienā varēs uzturēties tikai Saeimas deputāti un darbinieki.

Kā ziņots, Saeimas deputāti 2.aprīlī plkst.10 sanāks uz sēdi astoņās parlamenta zālēs, lai nenotiktu pārāk liela pulcēšanās vienā telpā. 

Frakciju un pie frakcijām nepiederošo deputātu izvietojums tiks noteikts, ņemot vērā zāļu lielumu un deputātu skaitu. Atsevišķi pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri būs vienojušies ar kādu frakciju, varēs strādāt šai frakcijai ierādītajā telpā. Pārējiem pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem arī būs nodrošināta atsevišķa zāle.

Paredzēts, ka ceturtdien Saeima lems par parlamenta deputāta Jāņa Vitenberga (KPV LV) apstiprināšanu ekonomikas ministra amatā. Tāpat plānots lemt par valdības saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu virzītām likumprojektu izmaiņām, ārkārtējās situācijas rīkojuma grozījumu atkārtotu apstiprināšanu un deputātes mandāta apstiprināšanu Evai Mārtužai (JKP). Mārtuža deputātes mandātu ieņemtu, jo mūžībā aizgājusi Saeimas deputāte Juta Strīķe.