foto: Paula Čurkste/LETA
Saeimas attālināto sēžu nodrošināšanai saņemti 12 piedāvājumi
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece kā pirmo soli uz e-Saeimu jeb attālināto darbu redz 2.aprīlī gaidāmo sēdi.
Politika
2020. gada 1. aprīlis, 12:27

Saeimas attālināto sēžu nodrošināšanai saņemti 12 piedāvājumi

Jauns.lv / LETA

Saeimas attālināto sēžu nodrošināšanai saņemti piedāvājumi no 12 pieteicējiem, tajā skaitā informācijas tehnoloģiju uzņēmumiem, pastāstīja parlamenta priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Viņa norādīja, ka pašlaik norisinās darbs ar saņemtajiem piedāvājumiem un no to ieviešanas iespējām arī būs atkarīgs, kad Saeima varētu uz sēdēm sanākt attālināti.

Saeimas priekšsēdētāja kā pirmo soli uz e-Saeimu jeb attālināto darbu redz 2.aprīlī gaidāmo sēdi, kurā deputāti sanāks astoņās parlamenta zālēs, lai nenotiktu pārāk liela pulcēšanās vienā telpā. Politiķe skaidroja, ka parlamentam darbs ir jāturpina arī ārkārtējā situācijā, bet sanākšanas forma - vai tā notiek, sadaloties pa vairākām zālēm, vai attālināti - pagaidām ir otršķirīga.

Kā ziņots, deputātiem šodien līdz plkst.17 plānots nosūtīt detalizētu informāciju par 2.aprīļa sēdi, kurā zālē viņiem jāpulcējas, kā arī par sēdes tehnisko norisi.

Frakciju un pie frakcijām nepiederošo deputātu izvietojums tiks noteikts, ņemot vērā zāļu lielumu un deputātu skaitu. Atsevišķi pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri būs vienojušies ar kādu frakciju, varēs strādāt šai frakcijai ierādītajā telpā. Pārējiem pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem arī būs nodrošināta atsevišķa zāle.

Paredzēts, ka ceturtdien Saeima lems par parlamenta deputāta Jāņa Vitenberga (KPV LV) apstiprināšanu ekonomikas ministra amatā. Tāpat plānots lemt par valdības saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu virzītām likumprojektu izmaiņām, ārkārtējās situācijas rīkojuma grozījumu atkārtotu apstiprināšanu un deputātes mandāta apstiprināšanu Evai Mārtužai (JKP). Mārtuža deputātes mandātu ieņemtu, jo mūžībā aizgājusi Saeimas deputāte Juta Strīķe.