foto: VUGD/ Twitter
VUGD izdevies lokalizēt paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku Tukumā
Novadu ziņas
2020. gada 28. marts, 23:48

VUGD izdevies lokalizēt paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku Tukumā

Jauns.lv / LETA

Īsi pēc pulksten 23.00 uguns izplatīšanos Tukumā izdevies ierobežot. Ugunsgrēks, kur deg atkritumi 2000m2 platībā, ir lokalizēts, mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Iepriekš jau ziņojām, ka VUGD bija izdevies nosargāt blakus esošo angāru, no tā izvedot degošos atkritumus. 

Tukumā uguns no degošajiem atkritumiem bija pārmetusies arī uz blakus esošo angāru, notikuma vietā dega arī kūla.

Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēkā piesaistīti 19 ugunsdzēsēji glābēji un sešas autocisternas. 

VUGD joprojām lūdz Tukuma un apkārtnes iedzīvotājus, ja jūt dūmu smaku, neuzturēties ārpus telpām, turēt aizvērtus logus un, ja iespējams, noslēgt telpu ventilāciju.

SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" uzņēmuma valdes loceklis Ēriks Zaporožecs  pastāstīja, ka ugunsnelaime, iespējams, izcēlusies no sausās zāles, kura dedzināta uzņēmumam blakus esošajā privātajā teritorijā.

"Ir liecinieki, kuri redzējuši, kā blakus mūsu uzņēmuma teritorijai šodien privātpersonas dedzinājušas kūlu. Valsts policija patlaban strādā notikuma vietā un izmeklēs ugunsgrēka cēloņus," sacīja Zaporožecs.

Līdz šim uzņēmuma ražošanas iekārtas nav cietušas, bet uzņēmumam ir nodarīti ievērojami zaudējumi, kurus tikai nākamnedēļ varēs aprēķināt.

"Ir ārkārtīgi skumji, ka mūsu iedzīvotāji ir tik bezatbildīgi un ignorē valstī noteiktos aizliegumus," sacīja Zaporožecs.