foto: unsplash.com
Ārkārtējā situācijā ģimenes Jelgavā varēs pretendēt uz īpašu pabalstu
Novadu ziņas
2020. gada 27. marts, 09:53

Ārkārtējā situācijā ģimenes Jelgavā varēs pretendēt uz īpašu pabalstu

Jauns.lv / LETA

Jelgavā ģimenēm, kuras ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā un vienu kalendāra mēnesi pēc tās beigām, tiks piešķirts pabalsts, lēmusi pilsētas dome.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pabalsts būs 80 eiro katram ģimenes loceklim.

Lai pabalstu saņemtu, Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē jāiesniedz argumentēts iesniegums un, ja iespējams, dokumenti, kas apliecina krīzes situācijas faktu. Pēc iesnieguma un apliecinošo dokumentu saņemšanas pārvaldes speciālisti veiks ģimenes vai personas sociālās situācijas novērtēšanu un pieņems lēmumu par pabalsta piešķiršanu.

Pabalstu pārskaitīs pabalsta pieprasītāja iesniegumā norādītajā bankas kontā.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Tika nolemts, kas neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties. Mācības Latvijas skolās tiek organizētas tikai attālinātā režīmā.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī lēma par citiem ierobežojumiem.