foto: LETA
"Latvijas pasts" 500 darbavietas pasta nodaļās aprīkos ar aizsargbarjerām
Šāds risinājums radīts, lai ierobežotu saskarsmi starp pasta nodaļas operatoru un klientu. Visā Latvijā aizsargbarjeru izvietošanu plānots pabeigt līdz nedēļas beigām.
2020. gada 20. marts, 10:05

"Latvijas pasts" 500 darbavietas pasta nodaļās aprīkos ar aizsargbarjerām

Jauns.lv / LETA

Ņemot vērā jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, VAS "Latvijas pasts" ar īpašām aizsargbarjerām aprīkos 500 darbavietu aptuveni 300 pasta nodaļās visā Latvijā, informēja uzņēmumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šāds risinājums radīts, lai ierobežotu saskarsmi starp pasta nodaļas operatoru un klientu. Visā Latvijā aizsargbarjeru izvietošanu plānots pabeigt līdz nedēļas beigām.

"Latvijas pasta" nodaļu darbiniekiem atbilstoši valstī izsludinātajiem ārkārtējās situācijas nosacījumiem noteikti pastiprināti personiskās higiēnas un pasta nodaļu inventāra papildu dezinfekcijas pasākumi. Arī visi pastnieki ir attiecīgi informēti un apgādāti ar dezinfekcijas un citiem drošības līdzekļiem personiskajai lietošanai. Analogi drošības līdzekļi piemēroti arī šķirošanas kompleksa darbiniekiem. 

"Latvijas pasts" aicina klientus būt saprotošiem un, apmeklējot pasta nodaļu, stingri ievērot visus drošības pasākumus - neapmeklēt pasta nodaļu ar slimības simptomiem, nedrūzmēties un ievērot divu metru distanci, savu kārtu uzgaidīt nodaļas ārpusē, maksimāli izmantot iespēju pakalpojumiem pasta nodaļās pieteikties attālināti, kā arī lietot individuālos aizsardzības līdzekļus un ievērot nepieciešamo higiēnu.

"Latvijas pasts" izveidojis speciālu biežāk uzdoto jautājumu-atbilžu sadaļu par uzņēmuma darbību ārkārtējās situācijā, kas pieejama uzņēmuma mājaslapas www.pasts.lv jaunumu sadaļā un regulāri tiek aktualizēta.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā ārkārtējo stāvokli valstī un nepieciešamos pasākumus koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanai, "Latvijas pasts" pārtraucis klātienes pakalpojumu sniegšanu 253 pasta pakalpojumu sniegšanas vietās lauku teritorijās visā Latvijā.

Līdz ārkārtējās situācijas beigām iedzīvotāji pasta pakalpojumus šajās teritorijās var saņemt pēc pieprasījuma savā dzīvesvietā, nepieciešamo pakalpojumu iepriekš piesakot pa tālruni.

Tāpat ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās