foto: LETA
"Klusēšana ir varmākas zelts" - sieviešu solidaritātes gājiens 8. martā pulcē aptuveni 250 cilvēku
Sieviešu solidaritātes gājiens.
Sabiedrība
2020. gada 8. marts, 15:23

"Klusēšana ir varmākas zelts" - sieviešu solidaritātes gājiens 8. martā pulcē aptuveni 250 cilvēku

LETA

Šodien Rīgā notikušais Sieviešu solidaritātes gājiens, kura mērķis bija iestāties pret vardarbību pret sievietēm, pulcēja vairāk nekā 250 dalībnieku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasākuma dalībnieku vidū bija dažāda gada gājuma gan sievietes, gan vīrieši. Gājiena dalībnieki bija sagatavojuši arī vairākus desmitus plakātu, uz kuriem bija tādi uzraksti kā "Sieviešu tiesības = cilvēktiesības", "Klusēšana - varmākas zelts", "Neaplauz meitenēm spārnus", "Stambulas konvencijas ratificēšanu šajā gadsimtā" un citi.

foto: LETA
Sieviešu solidaritātes gājiens.

Gājiens sākās Esplanādē un tālāk virzījās garām Brīvības piemineklim līdz Doma laukumam.

Gājiens notika jau ceturto reizi, un kā pirms pasākuma atklāšanas pastāstīja tā organizatori, iepriekšējos gados ar akcijas palīdzību uzmanība pievērsta tam, ka sievietes tiek asociētas ar sabiedrības nabadzības seju, ka sievietēm pašām ir tiesības lemt par to, ko darīt ar savu ķermeni, kā arī tam, ka arī sieviešu tiesības ir jāievēro tāpat kā cilvēktiesības.

foto: LETA
Sieviešu solidaritātes gājiens.

Gājienu apmeklēja arī virkne politiķu, piemēram, bijusī veselības ministre Anda Čakša (JV), "Progresīvie" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs, "Attīstībai/Par" Saeimas deputāte Inese Voika un citi.

Pasākuma rīkotāji ar akcijas starpniecību aicina ikvienu izvēlēties neklusēt, bet iesaistīties un rīkoties, iestājoties pret vardarbību. Gadījumos, kad ir aizdomas par vardarbību, aicina runāt ar cietušo, pavaicāt, vai nav nepieciešama palīdzība. Savukārt situācijās, kur ir acīmredzama vardarbība, nepieciešams zvanīt policijai un, lai vērstos pret varmāku iesniegumu policijai varat rakstīt arī bez cietušā piekrišanas.

Sieviešu solidaritātes gājiens 2020. gada 8. martā

gallery icon
47