foto: Ekrānuzņēmums no RīgaTV 24 raidījuma “Dienas personība ar Veltu Puriņu”
Āboltiņa: dodoties uz Itāliju slēpot, jāpārbauda, vai teritorija nav slēgta
Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa
Viedokļi
2020. gada 6. marts, 17:20

Āboltiņa: dodoties uz Itāliju slēpot, jāpārbauda, vai teritorija nav slēgta

Jauns.lv

“Tuvojas skolēnu brīvdienas un arī tradicionālie braucieni uz Itāliju slēpot, tāpēc jāatgādina, ka sarkanie punkti Itālijā ir Lombardijas reģions un arī vietas, kas mums uzreiz nesaistās ar Itāliju. Ja cilvēki tomēr domā braukt slēpot, kas nav aizliegts, jāievēro, ka ir reģioni, kuros ir aizliegts iebraukt, tie ministrijā ir zināmi un es ieteiktu katram, kam ir iegādātas biļetes uz kādu no Itālijas pilsētām, vispirms sazināties ar kūrortu, paskatīties kartē, kur tas atrodas,” tā situāciju Itālijā saistībā ar COVID – 19, RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu”, raksturoja Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa minēja, ka netālu esošā Šveice arī nav slēgusi savus kūrortus un, skatoties kartē, cik tālu no Itālijas ir Šveices kūrorti, kas nav slēgti, un cik tālu no tiem ir Roma, diez vai vajadzētu satraukties par tiem cilvēkiem, kas atlido vai lido uz Romu. “Sarkanajos reģionos nevar ne iebraukt, ne izbraukt, dzeltenajos ir ierobežojumi, bet visā pārejā Itālijas teritorijā var pārvietoties, taču Itālijas valdība aicina ievērot visus drošības mērus. Ir atcelti arī daudzi publiskie pasākumi un visā Itālijā ir slēgtas skolas un universitātes,” stāstīja Latvijas vēstniece Itālijā.

Kad sākās ažiotāža ap un par koronavīrusu, Āboltiņa esot sazinājusies arī ar Latvijas-Itālijas-Šveices biedrības vadītāju Vitu Začestu, kura pati dzīvo Milānā un strādā Šveicē. Viņa, būdama ārste, uzsvērusi, ka vajag mazināt panikas un histērijas līmeni.

“Uz ielas panika nav manāma, to jūt avīžu virsrakstos. Un ir dažādi cilvēki ar dažādu attieksmi pret šo visu. Par cik itāļi ir vieni no retajiem, kas joprojām iecienījuši drukāto presi, tad jāsecina - virsraksti medijos, sēj paniku vairāk nekā tas jūtams ikdienā,” pārliecināta ir Āboltiņa.