Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lidmašīnas apkalpe, kas strādāja reisā, ar kuru lidoja inficētā pasažiere, uz laiku darbā neatgriezīsies
foto: LETA

Lidmašīnas apkalpe, kas strādāja reisā, ar kuru lidoja inficētā pasažiere, uz laiku darbā neatgriezīsies

Jauns.lv / LETA

Lidsabiedrība "airBaltic" pilnībā dezinficēs lidmašīnu, kas tika izmantota 29. februāra reisā BT226 Minhene-Rīga, kura pasažierei ir konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19", informē lidsabiedrībā.

Lidmašīnas apkalpe, kas strādāja reisā, ar kuru li...

Tāpat uz laiku savus darba pienākumus neveiks arī apkalpe, kas strādāja šajā reisā. 

Kā norāda "airBaltic" pārstāvji, uzņēmums, saņemot informāciju par šo gadījumu, nekavējoties sniedza visu nepieciešamo informāciju un sadarbojas ar atbildīgajām iestādēm. 

Atbilstoši uzņēmuma piesardzības pasākumiem lidmašīnai tiks veikta pilnīga dezinfekcija. Jau 1. martā tai tika veikta papildu dezinfekcija. 

"airBaltic" atgādina, ka konkrētā reisa pasažieri var sazināties ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) Latvijā pa tālruņiem 67081508, 67501590, 27802228, vai vērsties attiecīgās valsts slimību profilakses un kontroles centrā. SPKC informēs citu valstu atbildīgās iestādes, kuru valstspiederīgie lidoja šajā reisā.   

Kā ziņots, pirmdien Latvijā apstiprināta pirmā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19". Sieviete inficējusies Itālijā, kur ceļojusi kopā ar ģimeni. No Itālijas viņi devušies uz Minheni Vācijā un tad ar "airBaltic" reisa lidmašīnu 29.februārī uz Rīgu.