foto: LETA
Mūrniece: Ar Zolitūdes traģēdijas spriedumu radīts liels nemiers sabiedrībā
Ināra Mūrniece.
2020. gada 19. februāris, 16:00

Mūrniece: Ar Zolitūdes traģēdijas spriedumu radīts liels nemiers sabiedrībā

Jauns.lv

“Kad spriedums būs rakstiski pieejams, tas būs ļoti nopietni jāvērtē,” RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” par tiesas spriedumu Zolitūdes lietā sacīja 13. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA). Pēc viņas domām nevar būt vainīgs tikai viens cilvēks no šīs ļoti kompleksās sistēmas, kurā bija iesaistīts tik daudz cilvēku no dažādām institūcijām.

“Par tiesas spriedumu, cik informācija bija pieejama no medijiem, man jāsaka, ka tas īsti neiet kopā ar parlamentārās izmeklēšanas komisijas Zolitūdes lietā secinājumiem. Tur bija secināts, ka ir ļoti nopietni jādomā par iestāžu atbildību, būvuzraudzības procesiem, par drošības standartiem, bet pateikt vai secināt, ka vainojams ir tikai viens cilvēks, tad par ko mēs te īsti runājam,” secina Mūrniece.

Mūrniece ir pārliecināta, ka miera sabiedrībā pēc šāda sprieduma nav un pēc rakstiskās sprieduma versijas saņemšanas tas būs rūpīgi jāanalizē tieslietu ministram un jāsaprot, kas tur ir nogājis greizi, lai šo mieru sabiedrībā atjaunotu.

“Cilvēki nobalsoja ar kājām, viņi šo tiesas zāli pameta, tas bija acīmredzami. Miera nav, ir radīts tikai ļoti liels nemiers,” pārliecināta ir Saeimas priekšsēdētāja.