foto: Publicitātes foto
Ēnu dienā 57 jaunieši no Latvijas skolām iepazina dažādas Rīgas domes Īpašuma departamenta profesijas
Runā Rīga
2020. gada 13. februāris, 17:41

Ēnu dienā 57 jaunieši no Latvijas skolām iepazina dažādas Rīgas domes Īpašuma departamenta profesijas

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Trešdien, 12. februārī, Latvijā norisinājās starptautiskā “Ēnu diena” un jau septīto reizi pēc kārtas tajā piedalījās Rīgas domes Īpašuma departaments. Šogad departamentu Ēnu dienā apmeklēja 57 jaunieši no dažādām Latvijas pilsētām – Daugavpils, Jelgavas, Cēsīm, Siguldas, Liepājas, Saulkrastiem, Zvejniekciema, Jēkabpils, Dobeles un Rīgas. Viņi iepazinās ar arhitekta, mākslinieka, jurista un komunikācijas speciālista profesijām, portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā

Ēnu diena sākās ar Rīgas domes Īpašuma departamenta direktores Aijas Rimicānes uzrunu, kurā iepazīstināja ar departamenta funkcijām un šobrīd aktīvākajiem projektiem. Savukārt departamenta komunikācijas specialists Gints Jankovskis pastāstīja jauniešiem par iespējām darboties vasarā un par nesen izsludināto konkursu  “Manas idejas top Rīgā”.

Jaunieši no Latvijas skolām iepazīst dažādas Rīgas domes Īpašuma departamenta profesijas

Trešdien, 12. februārī, Latvijā norisinājās starptautiskā “Ēnu diena” un jau septīto reizi pēc kārtas tajā piedalījās Rīgas domes Īpašuma departaments. ...

gallery icon
138

Pēc iepazīšanās ar departamentu, jaunieši devas uz Rīgas domes sēžu zāli, kurā norisinājās tikšanās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Oļegu Burovu. Tās laikā jaunieši izspēlēja spēli “Kā ir būt deputātam?” – jaunieši diskutēja, devas uz tribīni un balsoja par sev interesējošiem jautājumiem, kā arī sniedza savu redzējumu par Rīgas turpmāko attīstības plānu.

Dienas turpinājumā jauniešiem apmeklēja Rīgas Centrāltirgu. Vizītes laikā bija iespēja doties arī uz pazemes pagrabiem un uzzināt vairāk par Rīgas Centrāltirgus vēsturi. “Ēnām” šīs ekskursijas laikā radās dažādi viedokļi un jautājumi gan par Centrāltirgu, gan par tā turpmāko attīstību.

Ēnu diena noslēdzās ar ekskursiju Mežaparka Lielās estrādes būvlaukumā, kurā jaunieši izzināja rekonstrukcijas gaitu un sniedza savu viedokli un redzējumu par līdz šim paveikto rekonstrukcijas gaitā. Jauniešu aktivitāte un līdzdarbība ēnu dienā bija ļoti liela, augstu vērtējam katras ēnas ieguldīto laiku un sniegto pienesumu sekmīgai ēnu dienas norisei.