foto: Evija Trifanova/LETA
Gobzems nolēmis dibināt savu partiju
Saeimas deputāts Aldis Gobzems.
Politika
2020. gada 10. februāris, 08:53

Gobzems nolēmis dibināt savu partiju

Jauns.lv / LETA

Pērn no partijas "KPV LV" izslēgtais Saeimas deputāts Aldis Gobzems gada laikā plāno dibināt jaunu partiju, to politiķis atklāja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Vaicāts, kas būs viņa sabiedrotie jaunajā partijā, politiķis vairījās nosaukt konkrētus vārdus, bet vienlaikus uzsvēra, ka viņam "kā jaunam cilvēkam patīk ieklausīties cilvēkos ar pieredzi".

Gobzems prognozēja, ka partijas dibināšanas kongress notiks ne vēlāk kā gada ietvaros no šīs dienas.

Politiķis arī ieskicēja dažus topošās partijas mērķus, tostarp, viņš vēlas piedāvāt pāriet uz tautas vēlētu prezidentu, kā arī piedāvāt pāriet uz jauktu, ja ne mažoritāru vēlēšanu sistēmu. Viņš vēlētos, lai par deputātiem var kļūt arī cilvēki bez politiskās piederības kādai partijai, turklāt, lai viņus arī varētu atsaukt no amata.

Viņaprāt, esošā vēlēšanu sistēma "nostiprina politisko partiju karteli" un principā vairs neesot svarīgi, par ko balsot.

Politiķis arī uzsvēra, ka vēlas izslēgt jebkādas manipulācijas ar savu uzvārdu.

Kā vēstīts, Gobzems no partijas "KPV LV" tika izslēgts pērn februārī. Vēlāk partijas biedri viņu izslēdza arī no Saeimas frakcijas, līdz ar to viņš patlaban parlamentā strādā kā neatkarīgais deputāts.