Reira demisijas pieprasījums ir nepamatots, uzskata Piebalgs
"Vienotības" valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs.
Politika
2016. gada 22. decembris, 14:58

Reira demisijas pieprasījums ir nepamatots, uzskata Piebalgs

Jauns.lv

Opozīcijas pieprasītais demisijas pieprasījums par labklājības ministra Jāņa Reira (V) demisiju ir nepamatots, LTV rīta raidījumā "Rīta panorāma" pauda "Vienotības" valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pieprasījumu par neuzticības balsojumu parakstījuši opozīcijas deputāti no Latvijas Reģionu apvienības (LRA), atsevišķi partijas "Saskaņa" frakcijas pārstāvji un parlamentārietis Artuss Kaimiņš.

Bijušā finanšu ministra Reira demisija tiek pieprasīta, ņemot vērā, ka jau iepriekšējās valdības laikā tika pieņemti lēmumi, kas bija pretrunā ar Latvijas iedzīvotāju interesēm un iepriekš solīto. Piebalgs Reira atbildību neredz, tomēr par finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS), kuras demisijas pieprasījumu arī pieprasījusi opozīciju, viņam ir citāds viedoklis.

Nekad nedrīkst mainīt nodokļu likmes īsi pirms gada beigām, uzsvēra Piebalgs, piebilstot, ka tā ir Ministru prezidenta atbildība, kas notiek valdībā.

Ziņots, ka Saeima ceturtdien vērtēs opozīcijas rosināto finanšu ministres un labklājības ministra demisiju pieprasījumus.

Karlīna Timofejeva / Foto: Evija Trifanova/LETA