112
2020. gada 23. janvāris, 22:00

"Viņš vispār bija zelta cilvēks" - Valmieras pusē traģiskā avārijā bojā gājis 19 gadus vecs jaunietis

Degpunktā, TV3

Šorīt traģiskā autoavārijā Valmieras pusē gājis bojā kāds 19 gadus vecs jauneklis. Policijas sniegtā informācija liecina, ka puisis neveiksmīgi veicis apdzīšanas manevru. Uz Zilākalna ciemu, kurā dzīvojis puisis, devās TV3 raidījuma "Degpunktā" komanda.

Ikviens pazinis jaunieti un viņa ģimeni, un ziņas par notikušo izplatījās ātri. "Viņš vispār bija Dieva cilvēks, zelta cilvēks. Viņš nedzēra, nepīpēja," stāsta uz ielas satiktais vīrietis. 

Pie koka, kurā jaunietis ietriecās, atstāts liels skaits piemiņas velšu. Izskaidrojumu negadījumam vietējiem rast ir grūti. Iedzīvotāji apgalvo, ka, iespējams, spēkrata vadību ietekmēja ceļa seguma stāvoklis.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

"Jauns bija, ko darīt, par ātru, protams," stāsta kāds cits "Degpunktā" sastaptais vietējais. "Visa dzīve tikai sākās, visādi gadās, ceļi vainīgi, agresivitāte. Katrs mēs dzīvē esam sava likteņa kalēji."

Likumsargi apstiprina, ka notikuma vietā strādājuši kopā ar ugunsdzēsējiem, kas, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atsvabināja upuri no metāla sprosta. Vīrietis gāja bojā mediķu brigādes automašīnā.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Sākotnējā policijas informācija liecina, ka avārija notikusi, veicot bīstamu manevru. VP Vidzemes reģiona satiksmes uzraudzības rotas inspektore Kristīne Boževniece stāsta, ka puisis, vadot "BMW", ir veicis apdzīšanas manevru, apdzinis divas automašīnas un, atgriežoties savā joslā, zaudējis kontroli pār automašīnu, kā rezultātā ietriecies kokā.

Operatīvos dienestus izsaukusi sieviete, kuras automašīnu puisis iepriekš apdzinis.