foto: LETA
Rīgas skolu audzēkņi aicināti piedalīties ideju konkursā „Manas idejas top Rīgā”
Runā Rīga
2020. gada 21. janvāris, 22:20

Rīgas skolu audzēkņi aicināti piedalīties ideju konkursā „Manas idejas top Rīgā”

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Rīgas domes Īpašuma departaments arī šogad aicina Rīgas izglītības iestāžu audzēkņus izrādīt iniciatīvu un līdzdalību Rīgas pilsētvides veidošanā, un aicina piedalīties ideju konkursā „Manas idejas top Rīgā”.

Rīgas izglītības iestāžu audzēkņi ir aicināti radīt vienu vai vairākas idejas Rīgas pilsētvides pilnveidošanai. Tā var būt ideja par funkcionālu un estētisku pilsētvides dizainu, piemēram, mākslas un vides objektu, apgaismojumu, ēku fasādes krāsojumu. Konkursā var iesniegt idejas arī par dabas vai sabiedrībai pieejamu teritoriju attīstīšanu vai to apzaļumošanu, piemēram, parku vai skvēru labiekārtojumu - soliem, rotaļu iekārtām vai radošiem, dabai draudzīgiem vides objektiem.

Konkursa ideju var radīt individuāli vai autoru grupa līdz četrām personām.

Iesūtītos darbus vērtēs Rīgas domes Īpašuma departamenta izveidota komisija, kura noteiks trīs labāko darbu autorus. Šogad ir izsludināts arī balvu fonds, kurā labākā darba autoram ir iespēja saņemt naudas balvu trīs simti eiro apmērā, kā arī iespēja vasaras brīvlaikā savu ideju realizēt.

Jaunieši savas idejas ir aicināti iesniegt līdz 30. marta plkst.16.00. Klātienē idejas var iesniegt Rīgas domes Īpašuma departamentā (Riharda Vāgnera ielā 3, Rīgā, 5. stāvā) vai arī nosūtīt tās pa pastu ar norādi: „Dokumenti ideju konkursam „Manas idejas top Rīgā””.

Konkursa rezultātus paziņos 30. aprīlī.