foto: Alūksnes autoosta/Facebook
Alūksnes autoostu pārņēmuši huligāni
Alūksnes autoosta.
112
2020. gada 19. janvāris, 05:16

Alūksnes autoostu pārņēmuši huligāni

Kas Jauns Avīze

Alūksnē par problēmu kļuvušas nepilngadīgo kompānijas, kas ilgstoši uzturas autoostas telpās, mutiski aizskar vecāka gadagājuma cilvēkus un skaļi klausās mūziku. Jaunieši ar divriteņiem agresīvi pārvietojas pa autoostas teritoriju, tādējādi apdraudot apkārt esošos cilvēkus. “Esošo situāciju sarežģī tas, ka jaunieši ignorē aizrādījumus,” teic pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Pāsa.

Domes vadība uz sarunu par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu autoostā bija uzaicinājusi pašvaldības policijas, Valsts policijas, autoostas un SIA "Valdis" pārstāvjus, jo gan pašvaldība, gan likumsargi saņem iesniegumus par pārkāpumiem autoostā.

Arī "Facebook" alūksnieši pauduši kritiku par autoostā notiekošo. “Mēs gribam, lai pie mums brauc tūristi, bet vai tad autoosta nav pilsētas seja? Skumji, ka tā pārvērtusies par patversmi apšaubāmām personām, bet cilvēki, kas gaida autobusu, ir spiesti salt. Vai pilsētas vadībai beidzot nebūtu jāsakārto šis jautājums?” vaicā Judīte.

Dace decembra beigās, ieejot autoostā, bijusi nepatīkami pārsteigta: “Dzērāji guļ pa visiem krēsliem kā dīvānā, plus tukšās alkohola pudeles, un tā rezultātā degunu apsildīt mums pirms autobusa nesanāca.”

Alūksnes autoostas valdes priekšsēdētāja Jeļena Žīgure atzīst, ka nereti autoostu izvēlas par uzturēšanās vietu huligāniski noskaņotu jauniešu grupas. Tas radījis vairākas saspīlētas situācijas, kurās nācies iesaistīt policiju.

Valsts policijas Alūksnes iecirkņa priekšnieks Ilmārs Hamanis ierosinājis pašvaldības Administratīvās komisijas sastāvā iekļaut arī Valsts policijas pārstāvi, bet autoostai uzstādīt kvalitatīvākas novērošanas kameras, lai pārkāpumus būtu iespējams veiksmīgāk atklāt un pierādīt, jo patlaban tas esot teju vai neiespējami. Pašvaldības policija sola biežāk patrulēt autoostas apkārtnē.

Pašvaldības izpilddirektore Janīna Čugunova uzsver, ka autoostā ir jābūt atbildīgai personai, kas spētu uzraudzīt situāciju un nepieciešamības gadījumā ziņot attiecīgām instancēm. Viņa arī aicina iespēju robežās sadarboties ar apsardzes firmu.

Ēkas īpašnieka "Valdis" pārstāvis Valdis Švolmanis informē, ka uzņēmums plāno veikt ievērojamas pārmaiņas autoostas ēkā, to izremontējot. Viņš cer, ka pēc remonta uzlabosies arī apmeklētāju uzvedības kultūra.