Sabiedrība
2020. gada 18. janvāris, 07:25

Pauls Timrots par Madonas traģēdiju, kurā "nāves trose" dzēsa kvadriciklista, 3 bērnu tēva dzīvību

Jauns.lv

Reaģējot uz nesen Madonas novadā notikušo traģēdiju, kurā, ietriecoties pāri ceļam novilktā trosē, dzīvību zaudēja kvadricikla vadītājs, raidījums “Zebra” padziļināti skaidro, kā ir jāuzvedas mežu saimniekiem un tiem, kuri pa tiem vai to tuvumā pārvietojas ar transportlīdzekļiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mežu īpašnieki un motobraukšanas entuziasti savā starpā ir spiesti sadzīvot jau gadiem un gadījumi, kad motobraucēji ceļā sastop šķietami cilvēku radītus “slazdus” neesot retums. Taču Madonas novada Aronas pagasta gadījums ir pirmais, kurš beidzies letāli – precētam trīs bērnu tēvam zaudējot dzīvību. Mirušais vīrietis, kā iepriekš izskanējis, ar kvadriciklu mēdzis izbraukt vien retu reizi un nostieptajā trosē ietriecies, braucot pa ceļu, nevis meža stigu.

Raidījumā “Zebra” Pauls Timrots intervē virkni mežsaimnieku un motobraucēju attiecībās iesaistīto cilvēku, kuri pārstāv dažādas puses, ar mērķi skaidrot – kur tad īsti drīkst un kur nedrīkst braukt ar motociklu. Savas domas izsaka Valsts mežu dienests, Mazo mežu īpašnieku biedrība, motociklisti un citi.