Politika
2020. gada 16. janvāris, 21:46

Partijas biedriem aizliegts publiski izteikties par Lembergu

Jauns.lv

Neparasts notikumu pavērsiens ZZS ietilpstošajā Latvijas Zemnieku savienībā! Kamēr partija lemj, vai sadarboties ar “Latvijai un Ventspilij” priekšsēdētāju Aivaru Lembergu, partijas valdes biedriem par Lembergu publiski izteikties aizliegts. Kas notiek partijas aizkulisēs, skaidro LTV "Panorāma".

Kamēr nav pilnas skaidrības par partijas "Latvijai un Ventspilij" vadītāju Aivaru Lembergu, Zaļo un zemnieku savienībā ietilpstošā Latvijas Zemnieku savienība (LZS) lēmusi visus šos jautājumus risināt partijas iekšienē. Un partijas valdes locekļiem liegts par Lembergu izteikties publiski, tostarp tas nozīmē arī nekādus komentārus medijiem. Turklāt LZS līderis Armands Krauze norāda, ka partijā par Lembergu šobrīd vispār netiekot runāts. 

Asākā Lemberga kritiķe šobrīd ir bijusī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, un viņa ir arī partijas valdē. Ozola ne reizi vien aicinājusi Lembergu aiziet no politikas pavisam. "Mans viedoklis nav mainījies. Es joprojām uzskatu, ka par šo jautājumu būtu jādiskutē ar partijas [LZS - red.] biedriem, un to turpināšu darīt. Lai politisko spēku neiedzītu, var teikt, politiskā strupceļā," savu viedokli "Panorāmai" pamato Dana Reizniece-Ozola. 

Tikmēr paši "zaļzemnieki" pošas veikt socioloģiskās aptaujas par to, ko tautai nozīmē Aivars Lembergs. Vairāk par situāciju ZZS un LZS iekšienē skaties LTV sižetā!