foto: Paula Čurkste/LETA
Levits aicina tiesnešu mācību saturu papildināt ar tiesas procesa vadības prasmju pilnveidi
Valsts prezidents Egils Levits un nodibinājuma "Latvijas Tiesnešu mācību centrs" valde un izpilddirektore Solvita Kalniņa – Caune tikšanās laikā Rīgas pilī.
Sabiedrība
2020. gada 13. janvāris, 23:59

Levits aicina tiesnešu mācību saturu papildināt ar tiesas procesa vadības prasmju pilnveidi

Jauns.lv / LETA

Tiesnešu mācību saturu nepieciešams papildināt ar tiesas procesa vadības prasmju pilnveidi, tiekoties ar nodibinājuma "Latvijas Tiesnešu mācību centrs" (LTMC) pārstāvjiem, uzsvēris Valsts prezidents Egils Levits.

Levits paudis, ka mācību saturu nepieciešams papildināt ar semināru par tiesību formālu piemērošanu.

Sarunas laikā nodibinājuma pārstāvji informēja Levitu, ka iestādes piedāvātās mācības gadā apmeklē vidēji 95% Latvijas tiesnešu, un šī brīža aktuālie temati, par ko tiesneši interesējas, ir jaunāko normatīvo aktu grozījumi, spriedumu kvalitāte, kibernoziegumi un e-pierādījumi. Pārstāvji atzīmēja, ka ik gadu mācību satura temati mainās atkarībā no tiesnešu vēlmēm un vajadzībām

Tāpat LTMC stāstīja par tiesnešu mācību procesa norisi, mācību programmu izveidi, tiesnešu darba profesionālo novērtēšanu un nākotnes attīstības iecerēm.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja LTMC darbu 25 gadu garumā, paužot gandarījumu par supervīzijas, proti, personīgās pieredzes izzināšanas, analīzes, pārvērtēšanas, lai uzlabotu turpmāko profesionālo darbību, iekļaušanu mācību saturā.