foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ar nopietnām veselības problēmām cīnās estrādes leģenda Margarita Vilcāne
Margarita Vilcāne.
Sabiedrība
2020. gada 7. janvāris, 15:05

Ar nopietnām veselības problēmām cīnās estrādes leģenda Margarita Vilcāne

Jauns.lv

Jauno gadu slimnīcā sagaidīt nācies latviešu estrādes leģendai Margaritai Vilcānei - viņai esot nopietnas veselības problēmas.

Neilgi pirms gadu mijas māksliniece nogādāta ārstniecības iestādē Neiroloģijas nodaļā, raksta žurnāls "Privātā Dzīve".

Kā jau ziņots, kopš vasaras nopietnas veselības likstas ir arī Vilcānes vīram rakstniekam Jurijam Skopam. Viņu Margarita, kas decembrī atzīmēja 79. dzimšanas dienu, rudenī ik dienas centās apraudzīt slimnīcā.

Jau novembrī dziedātāja žurnālam "Kas Jauns" stāstīja, ka gads viņai rit smagu pārbaudījumu un izturības zīmē. Janvārī māksliniece krita un nonāca slimnīcā lauztas gūžas dēļ, un mēnešiem ilgi nespēja normāli pārvietoties.

„Kaut kā jau izturu,” par grūto posmu dzīvē novembrī teica Margarita, kuras allaž dzirkstošajā balsī bija dzirdams smagnējums, nomāktība un dvēseli plosošas ciešanas. Viņas vīrs kopš 30. jūlija bija onkoloģijas nodaļā. "Vīrs ir pie saprašanas, tikpat kā katru dienu eju uz slimnīcu, un skaidrs, ka te palīdzēt neviens nevar, atliek tikai cerība,” novembrī atzina Margarita, kura bija pilnībā atteikusies no kultūras pasākumu, teātra izrāžu un koncertu apmeklēšanas.

Pērn Margaritai ar Juriju apritēja 38. laulības dzīves gadskārta un 13. gadadiena, kopš, atzīmējot sudrabkāzas, viņi viens otram solīja mūžīgu mīlestību Dieva priekšā, salaulādamies Rīgas Svētā Franciska Romas katoļu baznīcā.