foto: Instagram
Cilvēki satraukušies: jau trešo dienu ziņu no Āfrikas nav devusi Virsnīšu ģimene
2020. gada 7. janvāris, 11:56

Cilvēki satraukušies: jau trešo dienu ziņu no Āfrikas nav devusi Virsnīšu ģimene

Jauns.lv

Jau trīs dienas par sevi ziņu no Āfrikas nav devusi TV personība Kristīne Virsnīte ar vīru, populāro ēdienu blogeri Kasparu Virsnīti, kuri kopā ar bērniem Amēliju un Kuki ir devušies divu mēnešu braucienā Rīga – Dakāra – Rīga. Pēdējās ziņas - Virsnīšu ģimenei ir apgrūtināta pieeja internetam.

Runas par iespējamo Virsnīšu ģimenes pazušanu aizsākušās “Facebook” grupā “Latvieši ceļo – diskusijas par ceļošanu”, kur sociālo tīklu lietotāja Gerda Eglāja lūdz padalīties ar pieredzi, ceļojot Āfrikā (Senegālas - Gambijas reģionā). Jau vēstīts, ka pa šo reģionu ceļo Virsnīšu ģimene.

“Vai ir sagadījies pazust ārpus sakariem vairāk par 72 stundām, cik tas ir ierasti un kādi šādā situācijā ir iespējamie rīcības varianti? Kā mājās palicēji var sakontaktēt ceļotājus, vai uzzināt par to atrašanās vietu? Kur un kā vislabāk meklēt vietējo palīdzību? Paldies!” raksta sieviete.

Tikmēr pie ziņas parādījušies vairāki komentāri, kuru autori pauž uztraukumu par iespējamo Virsnīšu ģimenes pazušanu - ģimene par sevi neesot devusi ziņu jau trīs dienas. Sociālo tīklu lietotāji komentāros norāda, ka ģimene jau vairākus dienas internetā nav publicējuši nekādu informāciju un “viņus jau meklē”. Pēdējais attēls Kristīnes Virsnītes "Instagram" ievietots pirms četrām dienām. 

“Es pēc tēmas uzreiz sapratu par ko ir runa. Par cik viņiem ļoti aktīvi sekoju katru dienu un tagad, kad teju piecas dienas nav ne nekādu ziņu, arī esmu paķērusi baigo raizi. Jau pie trešās dienas to paķēru. Tas nav viņu stilā tik ilgi bez nekādām ziņām.. Ļoti ļoti ceru, ka drīz viņi būs uz sakariem, ” raksta “Facebook” lietotāja Liepu Sendra. 

Bet Gerda Eglāja, kura sākotnēji ievietoja jautājumus par ceļošanu Āfrikā un vai pazust uz tik ilgu laiku ir normāli, ieraksta nobeigumā izsaka pateicību par lielo atsaucību un vērtīgajiem padomiem:

“Mēs noteikti ziņosim, kad būs kaut kas vairāk un konkretāk zināms. Šobrīd meklējam vietējos, kādu, kas būtu tuvumā Cap Skirring, Casamance, Sénégal. Lūgums atsaukties man privāti, lai varu nodot pārējo info. Paldies!”

"Pēdējās ziņas, ka Virsnīšiem apgrūtināta pieeja internetam. Šobrīd esam saziņas procesā ar viņiem," situāciju Jauns.lv komentēja "360TV" kanāla pārstāve. 

Iepriekš vēstīts, ka Virsnīšu ģimenes ikdienai varēs sekot līdzi “Helio Media” veidotajā realitātes šovā “Virsnīši Āfrikā”, kas jau pavisam drīz pēc viņu atgriešanās būs skatāms lietotnē “Shortcut” un piedzīvojumu kanālā "360TV".

Virsnīši ceļojumā devās Kaspara rokām gatavotā mājā uz riteņiem, kas kalpo ne tikai kā guļvieta, bet arī virtuve un kuru uz Āfriku vedīs jaudīgs džips. Drosmīgās ģimenes pirmā pieturvieta plānota Maroka. Galamērķis ekspedīcijai ir Senegāla, kur ģimene sagaidīja 2020. gadu. 

 Skatītājiem būs iespēja vairāku sēriju garumā sekot līdzi Virsnīšu ģimenes piedzīvojumiem visa ceļojuma laikā un uzzināt to, kā ģimene ar māju uz riteņiem redz Āfriku. Kā tur pārvietojas, dzīvo un veido savu ikdienu.

Kopā ar Virsnīšiem skatītāji varēs satikt vietējos iedzīvotājus, atklāt viņu ikdienu, kultūru, gatavot kopīgas maltītes un uzzināt, kā norit dzīve un tiek audzināti bērni šajā valstī. Lutināti noteikti tiks arī neprastu dabasskatu cienītāji – būs gan dēkas tuksnesī, gan iespēja iepazīt brāzmaino okeānu un mītiem apvītos kalnus.