Novadu ziņas
2020. gada 6. janvāris, 21:51

"Nāves trose" ceļā uz ezeru bijusi novilkta jau labu laiku - par traģēdiju Madonā runā vietējie

Jauns.lv

Nelaime, kas svētdien notika Madonas novada Aronas pagastā, satrieca daudzus. Gan vietējos, gan pārējo sabiedrību. Tieši nejēdzīgās un ciniskās nāves dēļ. Braucot ar kvadriciklu pa koplietošanas (!) ceļu tur svētdien dzīvību zaudēja 45 gadus vecs vīrietis. Viņš aizķērās pāri ceļam novilktai trosei. Bez tēva nu ir palikuši trīs bērni, bez vīra - sieva.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunas detaļas par notikušo atklāj TV3 raidījums "Degpunktā". Ceļš, uz kura notika notika nelaime, citkārt ir ļoti kluss, taču svētdien tur viena pēc otras ieradās ātrās palīdzības mašīnas. Nekādu avarējušu auto vietējie gan nemanīja. Nelaime bija notikusi ar kvadriciklu, un detaļas par notikušo vietējie uzzinājuši tikai šorīt no ziņām.

Vietējais madonietis Vasīlijs stāsta, ka brīdī, kad viņš ar dēlu devušies "ātro" bākuguņu virzienā, 45 gadus vecā kvadriciklista dzīvība jau bijusi uz robežas ar nāvi. Vīrietis nomira, bet viņa līdzbraucējai ir traumas. "Nespēju pat iedomāties, ka kāds to visu ir spējis nodarīt. Uz mūsu ceļa... nē," raidījumam saka vietējais. 

Tagad jau ir skaidrs, ka vīrietis avarējis, uzbraucot pāri ceļam pārvilktai trosei. Šobrīd tiek veikta izmeklēšana, kas un kādam nolūkam trosi pāri koplietošanas ceļam novilcis. Vainīgajam draud bargs sods, jo piemērojami ir vairāki kriminālpanti. Trose bijusi novilkta aptuveni pusmetra augstumā no zemes, un ceļš, uz kura tas izdarīts, bijis pašvaldībai piederošs. 

Celš ved uz divām mājām

Raidījums "Degpunktā" vēsta, ka vīrietim liktenīgais ceļš ved uz vietējo ezeru un gar divām mājām, no kurām vienas ir pilnībā neapdzīvotas. Pie viena no īpašumiem redzams uzraksts, ka tas tiek videonovērots. Žurnālists Miks Dūcis pieņem, ka tieši tieši šo māju saimnieki trosi pāri ceļam izvēlējušies kā veidu, lai atturētu nelūgtus ciemiņus. To apstiprina arī vienīgā nelaimes vietai tuvumā dzīvojošā kaimiņiene Monika: "Tur dikti daudz braukāja! Uz to ezeru un tā... Viņi negribēja, ka tur tik daudz braukā, un ielika to trosi," skaidro kaimiņiene. Trose bijusi redzama un bijusi tur jau labu laiku, nevis nupat parādījusies.  Šobrīd lietā nav neviena aizturētā aizdomās par smaga nozieguma pastrādāšanu. Vairāk par notikušo skaties "Degpunktā" sižetā.

Jauns.lv jau vēstīja, ka izsaukums uz notikuma vietu Aronas pagastā (Madonas novadā) saņemts aptuveni pulksten 14:30. Saskaņā ar NMPD Galvenās sabiedrisko attiecību speciālistes Aritas Freimanes teikto, mediķu brigāde ieradusies 12 minūšu laikā. Cietušajam konstatēti daudzi smagi dažādu ķermeņa daļu savainojumi. Ierodoties NMPD brigādei, vīrietis vēl esot bijis pie samaņas, taču viņam apstājusies sirds. Mediķi centušies cietušo reanimēt aptuveni 30 minūšu garumā, taču diemžēl tas nav izdevies.vīrietis gājis bojā, vadot kvadriciklu un aizķeroties pāri ceļam nostieptai trosei. Nāves apstākļi pagaidām ir neskaidri, taču vietējie ļaudis pieļauj, ka trosi kāds varētu būt novilcis tīšuprāt, lai kaitētu tiem, kuri braukā pa meža takām.