foto: Ivars Soikāns/LETA
Vai prātam neaptverama ļaunprātība? Madonā pāri ceļam novilkta trose, mirst kvadricikla vadītājs
Policijā saistībā ar Madonas novadā notikušo ierosināts kriminālprocess.
Sabiedrība
2020. gada 6. janvāris, 12:43

Vai prātam neaptverama ļaunprātība? Madonā pāri ceļam novilkta trose, mirst kvadricikla vadītājs

Jauns.lv

Sociālajos tīklos tiek ziņots par traģisku gadījumu Madonas novadā, kur kāds vīrietis gājis bojā, vadot kvadriciklu un aizķeroties aiz pāri ceļam nostieptas troses. Nāves apstākļi pagaidām ir neskaidri, taču ļaudis pieļauj, ka trosi kāds varētu būt novilcis tīšuprāt, lai kaitētu tiem, kuri braukā pa meža takām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Motobraucēji, uzmanību! Madonā motobraucējs aizgājis bojā ar moci, kur esot bijusi pāri meža stigai novilkta stieple! Ropažos arī dzeloņstieple esot atrasta, novilkta pāri ceļam... motobiedri esat piesardzīgi... Ja lasa kāds, kas to dara... padomā pirms dari... dzīve Tevi noķers jebkurā gadījumā,” savā “Facebook” profilā raksta motobraucējs Mārtiņš Aleksandrovičs.

Viņa ieraksts sociālajā tīklā piesaistījis daudzu uzmanību, un ar to dalījušies jau vairāk nekā 2000 lietotāju.

Daļa gan komentāros norāda, ka konkrētas informācijas trūkuma dēļ rodas aizdomas, ka šī ziņa varētu būt nepatiesa, taču Jauns.lv, vēršoties Valsts policijā (VP), izdevās noskaidrot, ka incidents, kurš ļoti līdzinās aprakstītajam, Madonas tuvumā vakardien tik tiešām fiksēts.

“5. janvārī pulksten 14.20 Madonas novadā, Aronas pagastā notika ceļu satiksmes negadījums. Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, vadot kvadriciklu, iebrauca trosē, kura bija novilkta pār ceļu. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā bojā gāja 1974. gadā dzimis vīrietis,” informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Pagaidām gan neesot skaidrs, vai trosi uz braucamā ceļa kāds būtu novilcis tīšuprāt, lai kaitētu braucējam. Šobrīd policijā uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti negadījuma apstākļi.

Tikmēr iepriekš minētajā “Facebook” ierakstā vairāki ļaudis komentāru sadaļā publicējuši fotogrāfijas, kurās redzams, kā dažādi meža ceļi tiek bloķēti ar nogāztiem kokiem, sprunguļiem un arī ar stieplēm, kuras novilktas starp diviem kokiem, kuri aug braucamā ceļa malās.

Pagaidām gan nav apstiprināms, ka bildes tik tiešām tapušas tepat Latvijā, un ka tajās redzama tīša darbība ar nodomu kaitēt cilvēkiem.