foto: Zane Bitere/LETA
Tirgus būdu vietā Centrāltirgū varētu veidot skvēru
Iespējams, nākotnē šajā vietā zaļos skvērs.
Sabiedrība
2020. gada 5. janvāris, 05:45

Tirgus būdu vietā Centrāltirgū varētu veidot skvēru

Kas Jauns Avīze

Teritorijā starp Centrāltirgus gaļas paviljonu un Gogoļa ielu varētu tapt skvērs. Patlaban šeit ir apģērba un citu preču tirgus būdas, starp kurām saimnieko kontrabandas cigarešu mafija.

Pēc LTV raidījumā "Aizliegtais paņēmiens" parādītajām šā biznesa aizkulisēm Rīgas Centrāltirgus pēc domes vadības norādījuma lauza apakšnomas līgumu ar SIA "Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsēta". Šai firmai jau vairāk nekā 20 gadu bija iznomāta minētā teritorija, bet nu līgums beigsies 13. janvārī, vēsta Latvijas Radio.

“Ar visiem godprātīgajiem teritorijas apakšnomniekiem runājam un piedāvājam viņiem tirdzniecības vietas Centrāltirgū. Protams, ka gan jau, kā katrreiz tas notiek, kādam gribēsies varbūt nostāties kādā labākā vietā. Ņemsim vērā to, ka ir gan labākas, gan sliktākas vietas,” stāsta Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

Viņš gan spriež, ka tas ir subjektīvs jautājums, tomēr pašlaik visiem piedāvājot pēc viņu vēlmēm vietas Rīgas Centrāltirgū, lai varētu turpināt savu darbību.