foto: LETA
Pūcem nav šaubu par Saeimas vairākuma atbalstu Rīgas domes atlaišanai
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.
Politika
2019. gada 17. decembris, 16:22

Pūcem nav šaubu par Saeimas vairākuma atbalstu Rīgas domes atlaišanai

Jauns.lv / LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (AP) nav šaubu par Saeimas vairākuma atbalstu Rīgas domes atlaišanai, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina ministrs.

Viens no koalīcijas partneriem, partija "KPV LV" paziņojusi, ka tās frakcija neatbalstīs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto un valdībā atbalstīto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu. Pūce norādīja, ka par šādu "KPV LV" lēmumu viņš uzzināja pirmdien notikušajā koalīcijas sanāksmē.

Ministra ieskatā, "KPV LV" ir tiesības šādu lēmumu pieņemt, vienlaikus Pūce ir pārliecināts, ka Rīgas domes atlaišanas likumprojekts Saeimā gūs vairākuma atbalstu.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) tika aicināts vērtēt valdībā atbalstītā likumprojekta atbilstību Satversmei, uz ko viņš norādīja, ka šis jautājums būs jāvērtē tiesai.

Tajā pašā laikā Kariņš uzsvēra, ka likumprojekta anotācija, kurā ietverts Rīgas domes atlaišanas juridiskais pamatojums, tika koriģēta, ņemot vērā ieteikumus, lai likumprojekts būtu pēc iespējas kvalitatīvs un tajā tiktu ievērots samērīguma princips.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, noskaidroja aģentūra LETA.

Labklājības ministrei Ramonai Petravičai (KPV LV) un iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV) balsojot pret, vairākums ministru atbalstīja priekšlikumu atlaist Rīgas domi.

Vienlaikus valdība lēma virzīt likumprojektu steidzamības kārtā, aicinot Saeimu rīt, 18.decembrī sasaukt parlamenta ārkārtas sēdi, lai šo likumprojektu izskatītu.