foto: REUTERS/SCANPIX
Vidusskolēnus mācīs prātīgi lietot vietni "Tik Tok"
Tava izglītība
2019. gada 3. decembris, 08:01

Vidusskolēnus mācīs prātīgi lietot vietni "Tik Tok"

Jauns.lv / LETA

Šodien plkst.17 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) komunikācijas zinātnes studentu rīkotais pasākums "TikTok-pratība", kurā vidusskolēniem stāstīs par medijpratību un lietotni "TikTok", informēja LU SZF sabiedrisko attiecību koordinatore Andra Rutkēviča.

Mediju un jauno tehnoloģiju izplatīšanās, iespējas piekļūt daudzveidīgai un liela apjoma informācijai, rada aizvien jaunus izaicinājumus jomās, kas saistītas ar cilvēku komunikācijas paradumiem. Viņa skaidroja, ka zināšanām mediju un informācijas pratībā, kā arī kritiskā domāšana ir īpaši nozīmīga, ja sabiedrība vēlas lielot kvalitatīvu informāciju.

SZF studenti, pieaicinot nozares speciālistus, dalīsies savās zināšanās un prasmēs, lai ikviens apmeklētājs kļūtu par "medijpratēju". Pasākumā "TikTok-pratība" tiks aktualizēta Latvijas "TikTok" kultūra un būs iespēja uzzināt, kas ir šī jaunā lietotne un kā tā ietekmē Latvijas mediju vidi. 

Ķīnas uzņēmuma "ByteDance" radītā lietotne klajā nāca 2017.gadā un strauji iemantoja popularitāti. "TikTok" ir video koplietošanas lietotne, kas lietotājiem ļauj izveidot un dalīties ar līdz pat 60 sekunžu gariem videoklipiem. Divu gadu laikā lietotne ir piesaistījusi vairāk nekā 500 miljonus lietotāju un arī VAS "Latvijas dzelzceļš" izmantojuši šo platformu sociālo mediju kampaņas "Dzirdi, redzi, dzīvo!" ietvaros.