Zemkopības ministrs atzinīgi vērtē Latvijas putnu gaļas produkcijas kvalitāti
Šī gada 7.novembrī Latvijas republikas Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards tikās ar putnkopības nozares pārstāvjiem, lai diskutētu par nozares aktualitātēm valstī un putnkopības produkcijas kvalitāti. Vizītes laikā, kas norisinājās AS “Putnu fabrika Ķekava”, ministrs pauda atzinību Latvijas ražotāju paveiktajam paaugstinātas kvalitātes putnu gaļas nodrošināšanā un kopējā kvalitātes veicināšanā visas nozares un sabiedrības interesēs.
“Putnkopības produkcijas, jo īpaši putnu gaļas kvalitāte, ir viens no pēdējā laika apspriestākajiem tematiem ne tikai putnkopības, bet arī cilvēku veselības jomā, ko veicinājuši vairāki nepatīkami atgadījumi ar importētās putnu gaļas neatbilstību kvalitātes un pārtikas drošības prasībām. Latvijā ražotā putnu gaļa ir paaugstinātas kvalitātes, ko ne tikai novērtējuši patērētāji Latvijā un citās Eiropas valstīs, bet arī atzinīgi dažādu valstu putnkopības nozares profesionāļi. “Ražots bez antibiotikām” ir kvalitātes zīme, ko kā pirmais ražotājs Baltijā uzsāka nodrošināt “Putnu fabrika Ķekava”,” norāda Latvijas Olu un putnu gaļas ražotāju asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha.
"Augsti vērtēju "Putnu fabrikas Ķekava" iniciatīvu pašiem, negaidot norādes normatīvajos aktos vai spiedienu no ārējās vides, uzsākt ražot paaugstinātas kvalitātes putnu gaļu. Kvalitatīvas un drošas pārtikas nonākšana pie patērētājiem ir Latvijas pārtikas ražotāju galvenā rūpe, un Latvijas putnkopības produkcijas ražotāji ar to lieliski tiek galā," atzīst Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards.
Vizītes laikā Zemkopības ministrs, Latvijas Olu un putnu gaļas ražotāju asociācija un Latvijas vadošā putnu gaļas ražotāja AS “Putnu fabrika Ķekava” vadība apsprieda gan augstākās kvalitātes pārtikas ražošanu, gan nozares ražotājiem aktuālos jautājumus par darbaspēka pieejamību, ilgtspējīgu lauksaimniecības politiku, pievienotās vērtības produktu ražotāju izaicinājumus un valsts atbalstu vietējai paaugstinātas kvalitātes produkcijai.
Zemkopības ministrs vizītes laikā apmeklēja arī “Putnu fabrika Ķekava” svaigās gaļas pārstrādes nodaļu un iepazinās ar “Ķekava” ieviesto putnu audzēšanas modeli ar paaugstinātu biodrošību un labturību, kas ļauj izaudzēt putnus veselīgi un bez antibiotiku izmantošanas. Šogad jau 99% putnu “Ķekavā” izaug bez saskares ar antibiotikām, kas ir viens no visaugstākajiem rādītājiem visā Eiropas Savienībā.