foto: LETA
Rešetins Dailes teātrī iestudējis bērnu izrādi "Inspektors Tutū"
Dailes teātrī būs skatāma režisora Rešetina izrāde bērniem "Inspektors Tutū".
Kultūra
2019. gada 27. novembris, 08:58

Rešetins Dailes teātrī iestudējis bērnu izrādi "Inspektors Tutū"

Jauns.lv / LETA

No šodienas Dailes teātra Mazajā zālē būs skatāma režisora Intara Rešetina iestudētā izrāde bērniem "Inspektors Tutū", informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane.

Ieskicējot izrādes sižetu, Leimane pastāstīja, ka stāsts ir par policijas inspektoru Tutū, kurš ir skaists, labs, bet nav sevišķi gudrs. Kad inspektora kabinetā iemaldās Vilks, kurš meklē meitenīti ar sarkanu cepurīti, Karaliene, kura meklē Sniegbaltīti, lai dāvātu tai sārtu ābolu, Sapņu princis, kurš meklē dusošo līgavu, lai modinātu to ar skūpstu, un citi pasaku varoņi, kuri visi, kā sarunājuši, kādu pazaudējuši, Tutū savicina fejas burvju nūjiņu un sadara tik daudz muļķību, ka pasakas sajaucas, un palīdzēt ieviest kārtību var tikai Brokoļu feja un Burvju spogulis, kas vienmēr saka patiesību.

Izrādes notikumus mēģinās atšķetināt Inspektors Tutū, kuru atveidos aktrise Inita Sondore. Burvju spoguli atveidos aktieris Aldis Siliņš, bet Velnu - aktieris Niklāvs Kurpnieks. Vilka lomā iejutīsies aktrise Aija Dzērve, Zagļa lomu spēlēs aktrise Akvelīna Līvmane. Savukārt Mežcirtēja lomā varēs redzēt aktrisi Sarmīti Rubuli, Karalienes lomā būs skatāma Lidija Pupure, Sapņu princi izrādē tēlos Toms Veličko, bet Brokoļa fejas lomā iejutīsies Ieva Kerēvica.

Rešetins izrādes radošo komandu veido scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece Jana Čivžele, horeogrāfe Liene Grava, animators Dāvis Andersons, aranžētājs un komponists Silvestrs Zemgals un dziesmu tekstu autors Niklāvs Kurpnieks. Franču autora Pjēra Gripari lugu tulkojusi Agnese Kasparova.

Izrāde "Inspektors Tutū" iekļauta Latvijas valsts simtgades programmas "Latvijas skolas soma" piedāvājumā.