foto: LETA
Dzīvi uz JRT skatuves sāk izrāde ar Barišņikovu galvenajā lomā
Pasaules slavenais baletdejotājs un aktieris Mihails Barišņikovs.
Kultūra
2019. gada 21. novembris, 09:33

Dzīvi uz JRT skatuves sāk izrāde ar Barišņikovu galvenajā lomā

Jauns.lv / LETA

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos režisora Alvja Hermaņa izrāde "Baltais helikopters" ar pasaulslaveno baletdejotāju Mihailu Barišņikovu.

Izrādes sižets balstīts patiesos notikumos un stāsta par Katoļu baznīcas pāvesta Benedikta XVI noslēpumaino atkāpšanos no amata. Benedikts XVI jeb Jozefs Racingers bija pirmais pāvests, kurš pēdējo 600 gadu laikā pameta savu amatu dzīves laikā.

Hermanis atklāja, ka izrādes "Baltais helikopters" režija tapa divu gadu laikā, apkopojot pāvesta sniegtās intervijas, kā arī tiekoties un intervējot cilvēkus, kuriem bijusi saskarsme ar pāvestu. Režisors atzīmēja, ka izrādes pamatā izmantoti pāvesta citāti, rūpīgi domājot par zemtekstiem. Hermanis atzina, ka pāvesta citāti ir diplomātiski sarežģīti, tāpēc vajadzējis pamatīgi iedziļināties tajos.

Racingera lomu atveidos Barišņikovs, pāvesta sekretāru atveidos Kaspars Znotiņš, bet Māsas Tabianas lomā iejutīsies aktrise Guna Zariņa. Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Kristīne Jurjāne.

Kā ziņots, septembra sākumā, kad uzsāka biļešu tirdzniecību uz pirmajām desmit "Baltais helikopters" izrādēm, tās izpārdeva četru minūšu laikā. Kopumā pieejamas bija ap 2500 biļetes.