foto: LETA
Zem Brasas pārvada izbūvēs dzelzceļa pārbrauktuvi
2019. gada 9. novembris, 07:29

Zem Brasas pārvada izbūvēs dzelzceļa pārbrauktuvi

Jauns.lv

"Kauno tiltai" sācis dzelzceļa pārbrauktuves būvniecību zem Brasas pārvada, savienojot Kluso ielu ar Gaujas ielu, lai jau decembra vidū atklātu divvirzienu satiksmi.

Drūpošais Brasas pārvads

Brasas tilts jeb satiksmes pārvads Rīgā pār dzelzceļa līniju Zemitāni—Skulte, kas savieno Rīgas centru (Miera iela) ar Mežaparku un Čiekurkalnu ...

gallery icon

Tuvāko nedēļu laikā nojauks vecās dzelzsbetona kāpnes, novāks jau demontētos būvmateriālus un sāks tramvaja sliežu pārbūvi. Tas nepieciešams, lai atjaunotu zemās grīdas tramvaja kustību, nodrošinot pasažieriem ērtu nokļūšanu uz Mežaparku.
Brasas tilts, kura remontdarbi patlaban apturēti, līdz ziemai, visticamāk, būs iekonservēts, un autotransports dzelzceļu varēs šķērsot pa pārbrauktuvi.

Atklājies, ka pārvada atjaunošanas projekts izstrādāts tā, lai pēc darbu veikšanas tilta nestspēja nebūtu pietiekama, lai pār to pārvietotos zemās grīdas tramvaji. Domes vadība izlēma pārbūvi turpināt, pilnveidojot projektu. Brasas pārvads nodots ekspluatācijā 1959. gadā, un būtiski pārbūves darbi nebija veikti. Kopējās izmaksas līdz šim bija plānotas 10,87 miljoni eiro.