foto: Publicitātes foto
Mazajā ģildē notiks Līgas Priedes un kora "Mūza" koncerts "Visilgāk"
Runā Rīga
2019. gada 30. oktobris, 20:01

Mazajā ģildē notiks Līgas Priedes un kora "Mūza" koncerts "Visilgāk"

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Svētdien, 3. novembrī plkst. 16.00 Mazajā ģildē notiks Līgas Priedes un kora “Mūza” koncerts “Visilgāk”. Koncerta programmā izskanēs Latvijas komponistu skaistākās rudens noskaņu un saules rituma dziesmas, kuras katram klausītājam mirkli ļaus veldzēties mierā un nesteidzībā, portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

“Laika ritums rudens vējos kļūst steidzīgāks, saules gājums dienās kļūst arvien īsāks un ziemas tuvums pieskaras ar arvien vēsāku elpu. Šis ir laiks, kad mums katram vajag pabūt mirkli ar sevi – nesteidzībā un pārdomās,” koncerta sajūtu raksturo dziedātāja Līga Priede.

Koncertā kopā ar Līgu Priedi muzicēs Andrejs Grimms (ģitāra), Jānis Pelše (klavieres), Ivars Kalniņš (perkusijas), Ainārs Paukšēns (viola da gamba), koris “Mūza” un diriģents Didzis Kauliņš. Koncertā skanēs Jāņa Lūsēna, Raimonda Tigula, Renāra Kaupera, Līgas Priedes, Aināra Paukšēna un Imanta Kalniņa mūzika.

Līga Priede ir fascinējošas balss īpašniece. Dziedātājai piemīt milzīgs suģestijas spēks, viņa veiksmīgi spēj savienot akadēmisko, estrādisko un tautisko dziedāšanas manieri. Līga Priede piedalījusies vairākos mūzikas albumu ierakstos, tajā skaitā grupas "Kopējā izteiksme" albumā „Klusināta mūzika", kā arī ierakstījusi solo albumu „Upes dzīve".

Koris “Mūza” ir jaunām idejām atvērts un aktīvi koncertējošs koris, kas daudz sadarbojas ar dažādu žanra māksliniekiem Latvijā un ārvalstīs. Kora darbības pamatā ir jaunas mūzikas radīšana, jaunu mūzikas izteiksmes un atklāsmes veidu meklēšana, sadarbība ar komponistiem, daudziem profesionāliem mūziķiem. Kori vada diriģenti Guntis Cimiņš un Didzis Kauliņš. Koncertprogrammas „Visilgāk“ iestudējums un pirmatskaņojums norisināsies diriģenta Didža Kauliņa vadībā.

Projektu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Biļetes pieejamas „Biļešu serviss“ kasēs.