foto: LETA
Vēl viena iespējamā kandidāte Latvijas Bankas prezidenta amatam - Sanita Bajāre
Latvijas Bankas vadītāja amatam izskata arī kādreizējās FM un "Citadeles" darbinieces Bajāres kandidatūru.
2019. gada 25. oktobris, 19:04

Vēl viena iespējamā kandidāte Latvijas Bankas prezidenta amatam - Sanita Bajāre

Jauns.lv / LETA

Latvijas Bankas vadītāja amatam tiek izskatīta arī kādreizējās Finanšu ministrijas valsts sekretāres un bankas "Citadele" Uzņēmumu apkalpošanas direkcijas vadītājas Sanitas Bajāres kandidatūra.

Pirmdien, 28.oktobrī, Bajārei paredzēta tikšanās ar nacionālās apvienības ""Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) valdi, pastāstīja politiskā spēka valdes loceklis Ritvars Jansons.

Viņš skaidroja, ka VL-TB/LNNK plāno tikties ar visiem izskanējušajiem Latvijas Bankas vadītāja amata kandidātiem, tostarp arī ar bijušo Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Innu Šteinbuku un Latvijas Bankas padomes locekli Mārtiņu Kazāku. Tikšanās ar viņiem partijas valdei paredzētas nākamās nedēļas vidū.

Neoficiālajās politiķu sarunās tiek izvērtētas vairāku starptautiskās finanšu institūcijās nodarbinātu ārzemju latviešu kandidatūras, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Iepriekš medijos starp iespējamiem pretendentiem uz Latvijas Bankas prezidenta amatu minēts arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdis Uldis Cērps, Pasaules Bankas vecākais finanšu sektora speciālists Kārlis Bauze, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Latvijas Bankas padomes loceklis Kazāks, Šteinbuka, kā arī Latvijas "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis.

Zīle jau paziņojis, ka atturīgi vērtē savas iespējas kandidēt uz Latvijas Bankas prezidenta amatu. Viņš žurnālistiem norādīja, ka Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu ir iespējams atrast Latvijā un pretendentam vajadzētu būt baņķiera pieredzei.

Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam pilnvaru termiņš amatā beidzas šogad decembrī.