foto: Facebook
Latvijas armijai nākas taisnoties par homofobu, kurš feisbukā sola izsūtīt "piderasus"
Radikālo ierakstu par homoseksuāliem cilvēkiem publicējis Mārtiņš Grapmanis, kurš esot zemessargs.
Sabiedrība
2019. gada 3. oktobris, 19:42

Latvijas armijai nākas taisnoties par homofobu, kurš feisbukā sola izsūtīt "piderasus"

Jauns.lv

Sociālajā tīklā "Facebook" jau ilgāku laiku savu viedokli privātā kārtā pauž kāds Latvijas pilsonis vārdā Mārtiņš Grapmanis. Viņa fokusā ir jautājumi par valstī notiekošo, okupāciju, 9.maiju, kā arī homoseksuāliem cilvēkiem. Vienā no ierakstiem Grapmanis atklāti pauž, ka viņam nepatīkot cilvēki, kas "mēģina kopoties ar savu dzimumu", un cilvēki pamanījuši, ka šī viedokļa paudējs fotogrāfijās redzams Latvijas armijas formastērpā.

foto: Twitter

Starp vairākiem pretrunīgi vērtējamu radikālā Grapmaņa ierakstiem kāds no tiem izsaucis sašutumu vairāk nekā citi. Proti, Grapmanis, kura feisbuka kontā ir vairāki attēli ar viņu valsts armijas tērpā, pauž klaju naida runu pret homoseksuāliem cilvēkiem. Grapmanis uzskata, ka šādus cilvēkus būtu jāsūta uz Gruziju, un nedod dievs, ja tie nonāks paša Grapmaņa rokās. 

Satversmē paredzētais 100.pants, protams, paredz vārda brīvību, taču šo ierakstu kā naida runu nenoliedz arī pats ieraksta autors. Īsi pēc tā publicēšanas feisbukā sarosījās soctīklotāji tviterī, kuri lūdza Aizsardzības ministrijai un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem skaidrot, cik ētiska ir šāda veida tekstu publicēšana cilvēkam, kas pozē Latvijas armijas formastērpā. 

"Šī persona vairs nedien Zemessardzē. Šāda rīcība nav savietojama ar zemessarga dienesta ētikas un morāles standartiem. Nosodām, ka persona ievieto fotogrāfijas, kurās redzams formastērpā, tādējādi radot maldinošu prieksštatu, ka šis ir zemessarga viedoklis," tviterī skaidroja NBS.

Šobrīd šis Grapmaņa ieraksts feisbukā vairs nav atrodams, taču vīrietis turpina publicēt radikālisma virzienā tendētās  pārdomas.