foto: Rīgas dome
Rīgas domes priekšsēdētājs tikās ar Norvēģijas vēstnieku Latvijā
Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijā Kristians Ēdegors un Rīgas mērs Oļegs Burovs
Runā Rīga
2019. gada 30. septembris, 20:00

Rīgas domes priekšsēdētājs tikās ar Norvēģijas vēstnieku Latvijā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Pirmdien, 30.septembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs tikās ar Norvēģijas Karalistes vēstnieku Latvijā Kristianu Ēdegoru, kurš pie mēra bija ieradies iepazīšanās vizītē.

O. Burovs izrādīja lielu interesi par finanšu instrumenta resursu iespējamo apgūšanu dažādiem pašvaldības projektiem, ar kuriem ir iespēja sekmēt mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspēju. Vēstnieks informēja, ka nākamajā gadā būs pieejams finansējums komersantiem jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei un ieviešanai ražošanā trīs prioritārajās jomās – zaļās inovācijas, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, kā arī dzīves kvalitāti uzlabojošas tehnoloģijas (welfare technology). Tā kā liela daļa Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu darbojas Rīgā, vēstnieks aicināja uzņēmējus būt aktīviem un izstrādāt projektus.

Latvijai ļoti nozīmīgs ir Norvēģijas sniegtais atbalsts divpusējā finanšu instrumenta un Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumentu ietvaros. Sadarbība ar Norvēģiju notiek arī Ziemeļu Ministru padomes atbalstīto programmu ietvaros. Vēstnieks informēja mēru par aktualitātēm grantu programmās trešajam periodam no 2014. - 2021. gadam

Norvēģija un Latvijas galvaspilsēta Rīga jau sadarbojas dažādu mēroga projektos, īpaši lieliska sadarbība ir izveidojusies ar Stavangeras pilsētu, kurā notika “Nordic Edge Expo” pasākumi un Rīgu kā pasaules gastronomijas pilsētu asociācijas „Délice” biedri pārstāvēja šefpavārs Māris Jansons. Arī aprīlī pieredzes apmaiņas vizītē Rīgas domē bija ieradusies delegācija no Norvēģijas pakalpojumu industrijas un mazumtirdzniecības federācijas.

Norvēģijas Karalistes vēstnieku Latvijā Kristians Ēdegors izteica cerību, ka Rīga un Oslo itin drīz varētu izskatīt iespēju arī noslēgt sadraudzības pilsētu vienošanos.