foto: LETA
Purgaile jau izvēlējusies kandidātus FKTK padomes locekļu amatiem
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes (FKTK) priekšsēdētāja amatam izvirzītā Santa Purgaile
2019. gada 19. septembris, 21:06

Purgaile jau izvēlējusies kandidātus FKTK padomes locekļu amatiem

LNT Ziņas

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājas amatam nominētajai Santai Purgailei jau ir padomā divi kandidāti uz vakantajām komisijas padomes locekļu vietām, to vidū pašreizējā komisijas vadītāja pienākumu izpildītāja Kristīne Černaja- Mežmale, šovakar vēsta LNT ziņas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jauna FKTK padome tiek veidota saskaņā ar likuma grozījumiem, kas šogad tika veikti, piesakot finanšu nozares uzraudzības "kapitālo remontu". Šodien Valsts kanceleja atklāja vairākus mēnešus ilgušā konkursa rezultātus, kur FKTK priekšsēdētājas amatam apstiprināšanai valdībā un pēc tam Saeimā tiks virzīta finanšu nozarē pieredzējusī, pašreizējā bankas “Citadele” valdes locekle Santa Purgaile.

Intervijā LNT Ziņām viņa atklāja – ja stāsies FKTK priekšsēdētājas amatā, plašas reformas pašā iestādē nesola, tomēr norādīja, ka pārmaiņas būs. Purgaile atzina, ka komisijas darbībā viņa redz vairākas lietas, kas būtu jāmaina. Piemēram, ikdienā sadarbojoties, bijušas problēmas  ar komunikāciju no FKTK puses un to var uzlabot.

Potenciālā komisijas vadītāja arī vēlas veidot cilvēku komandu, kurai jāspēj darboties pēc būtības nevis formas. Purgaile vēl nevarēja pateikt, vai gaidāma darbinieku maiņa komisijā, tomēr faktiski to neizslēdza. “Es gribu tiešām augstākiem profesionāliem standartiem atbilstošu komandu, profesionāļus, kas spēj strādāt starptautiski, tai pašā laikā arī būt atvērti sadarbībai un tādi padomdevēji atbalstoši arī Latvijas finanšu sistēmai,” norādīja Purgaile.

FKTK priekšsēdētājai, stājoties amatā, būs pašai jāizvēlas un tālāk apstiprināšanai Saeimā jāiesaka pārējie divi padomes locekļi.

Purgailei padomā jau esot kandidāti. “Abi divi, jā. Un es, protams, gaidīšu to brīdi, kad es varēšu oficiāli viņus uzrunāt, mēs varēsim padiskutēt un es varēšu motivēt viņus pievienoties komandai. Es ļoti skatos uz esošo vietas izpildītāju Kristīni Černaju-Mežmali šobrīd, bet man vēl ar viņu jāsatiekas, jāvienojas,” LNT Ziņām atzina Purgaile. Kuru personu viņa vēlētos redzēt kā otro FKTK padomes locekli, Purgaile gan pagaidām neatklāja.