foto: Publicitātes foto
Kultūras pils “Ziemeļblāzma” aicina uz koncertizrādi “Es domāju uz Tevi” 
Dziedātāja Ieva Parša.
Runā Rīga
2019. gada 17. septembris, 23:48

Kultūras pils “Ziemeļblāzma” aicina uz koncertizrādi “Es domāju uz Tevi” 

Jauns.lv

Ceturtdien, 19. septembrī, plkst. 19.00 kultūras pilī “Ziemeļblāzma” notiks koncertizrāde “Es domāju uz Tevi” kur mūzikā, dzejā un sarunās tiksies spožs mākslinieku ansamblis: dziedātāji Ieva Parša un Krišjānis Norvelis, trompetists Jānis Porietis, altists Pēteris Trasuns, sitaminstrumentālists Edgars Saksons un pianists Aldis Liepiņš, kuri apvienojušies grupā ar nosaukumu “Dagda”.

Koncertā piedalīsies arī jaunās dziedātājas Linda Vicinska un Māra Vaickovska, jauniešu koris “Balsis” diriģenta Inta Teterovska vadībā. Ar vakara īpašajiem viesiem – rakstnieku Roaldu Dobrovenski, dzejniekiem Elvīru Blomu un Aivaru Madri – sarunāsies “Dagdas” idejas autors, mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis.

2015. gadā par godu Raiņa 150. dzimšanas dienai pēc Oresta Silabrieža ierosinājuma režisora Uģa Brikmaņa vadībā tapa koncertizrāde “Dagdas skiču burtnīcas. Sestā burtnīca”, kurā līdzās dažādu paaudžu Latvijas komponistu speciāli komponētiem jaundarbiem izskanēja arī trīs dziesmas, kuras sacerēja izcilā kamerdziedātāja Ieva Parša. Par kodolu ņemot šīs dziesmas, 2019. gadā tapa jauna koncertizrāde “Es domāju uz tevi”, kuras pamatā ir Ievas Paršas mūzika ar Aspazijas un Raiņa dzeju.

Cilvēka balsij, korim un instrumentiem rakstītās I. Paršas kompozīcijas ir vislabākajā nozīmē teatrālas, izteiktas viegli uztveramā mūzikas valodā, vienlaikus noslēpumainas, liriskas vai kāpināti ekspresīvas. Aspazija un Rainis šajā mūzikā eksponējas gan spīvos, spēcīgos monologos, gan iedomātā savstarpējā dialogā. 

Koncertizrādes īpašie viesi no literatūras jomas būs trīs: Raiņa dzīves zinātājs, romāna “Rainis un viņa brāļi” autors Roalds Dobrovenskis, Raiņa un Aspazijas mājas speciāliste, dzejniece Elvīra Bloma, kā arī dzejnieks un tulkotājs Aivars Madris. Kopā ar Orestu Silabriedi viņi šajā vakarā sarunāsies par to, vai un kā mūslaikos lasīt Aspazijas un Raiņa pantus, kā literārs mīlestības tēls atbalsojas ikdienas dzīvē un kā uzturēt skaidru skatu uz apkārt notiekošo. 

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīze” kasēs, internetā un kultūras pils “Ziemeļblāzma” informācijas centra kasē. Biļešu cena 8,00 eiro.