Viss par mācībām ārzemēs 21. septembrī, viesnīcā Radisson Blu Latvija
2019. gada 16. septembris, 16:05

Viss par mācībām ārzemēs 21. septembrī, viesnīcā Radisson Blu Latvija

Karlīna Timofejeva

Sestdien, 21.septembrī, Rīgā viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā notiks ikgadējā specializētā ārzemju izglītības izstāde “Days of International Education” (norises laiks: plkst. 10.00-17.00, ieeja bez maksas). Visiem, kas domā par mācībām ārvalstīs, ir unikāla iespēja iegūt atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar nākotnes mācībām universitātēs un augstskolās, biznesa skolās un profesionālās koledžās, vidusskolās un valodu skolās, specializētās vasaras nometnēs un citās mācību iestādēs.

“Days of International Education” ir viens no populārākajiem pasākumiem Eiropā. Latvijā šī izstāde tiek rīkota kopš 2005. gada.

Kāpēc būtu obligāti jāapmeklē izstādi?

  • Izstādē piedalīsies vairāk par 100 mācību iestādēm no dažādām pasaules valstīm: Lielbritānijas, Nīderlandes, Dānijas, Šveices, Ungārijas, Beļģijas, Zviedrijas, Lietuvas, Somijas, ASV, Ķīnas u.c.
  • Izglītības iestāžu pārstāvji sniegs detalizētu informāciju par mācību programmām, iestāšanās prasībām, dzīvošanas iespējām un stipendijām.
  • Nepieciešamības gadījumā izstādes laikā ikvienam palīdzēs pieredzējuši ārvalstu izglītības speciālisti no vadošajām aģentūrām “Baltic Council for International Education” un “Meridian Group”. Šie speciālisti iepazīstinās ar jūs interesējošiem izstādes dalībniekiem, kā arī izstāstīs par saviem pakalpojumiem – palīdzību dokumentu noformēšanā, lai iestātos ārzemju universitātēs, vidusskolās un koledžās. Tikai šajās aģentūrās strādā profesionāli konsultanti, kas paši ir absolvējuši ārzemju universitātes - University of Glasgow, University of Bath, University of Manchester, University of Essex, University of Sussex un Nīderlandes universitātes (Tilburg, Maastricht, Leiden), kā arī citas pazīstamas augstākās izglītības iestādes.
  • Kā iestāties vadošajās pasaules universitātēs? Par to jums pastāstīs pārstāvji no ārzemju vidusskolām, starptautiskajiem sagatavošanās centriem un koledžām.
  • Izstādē uzzināsiet sīkāku informāciju par mācību finansēšanu un bezmaksas izglītības iespējām. Šobrīd gandrīz ikviens ir dzirdējis par Brexit un uzdod jautājumus par to, kā tas ietekmēs izglītības iespējas Lielbritānijā. Šobrīd jau ir oficiāli ir paziņots, ka attiecībā uz studentiem no Eiropas,2020. gada mācību gadā izmaiņas ieviest nav plānots, un speciālais studentu kredīts mūsu studentiem būs pieejams saskaņā ar jau esošajiem noteikumiem.
  • Mācības ārzemēs sākas ar izvēlētās valsts valodas zināšanām. Visbiežāk tā ir angļu valoda. Izstādē angļu valodas centrs “Meridian Group” iepazīstinās ar saviem labākajiem kursiem skolēniem 2019/2020 mācību gadā, savukārt ārzemju valodas skolas un nometnes informēs par savām programmām Lielbritānijā, ASV, Šveicē un citās valstīs.
  • Par iestāšanos Lielbritānijas universitātēs informēs pazīstamu augstskolu pārstāvji.  Dokumentu iesniegšana notiek caur centralizēto UCAS sistēmu. Izstādes laikā būs iespējams reģistrēties šajā sistēmā, apmeklējot “Baltic Council for International Education” stendu, kas ir oficiāls UCAS centrs Latvijā.
  • Starptautiskos eksāmenus angļu valodā IELTS un Cambridge English, kā arī iestāšanās testus privātskolās ārzemēs piedāvās “Baltic Council” eksāmenu centrs. Izstādes laikā vecāko klašu skolēni un studenti varēs reģistrēties bezmaksas IELTS izmēģinājuma testam.
  • Izstādes laikā notiks semināri par tādām aktuālām tēmām, kā iestāšanās universitātēs Lielbritānijā un Nīderlandē, kā arī par to, kā sagatavoties mācībām ārvalstīs vai universitātēs u.c. interesantām tēmām.

Izstāde būs atvērta sestdien, 21.septembrī no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Ieeja bez maksas!

“Starptautiskās Izglītības Dienas”
21.septembrī Rīgā
viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā (Elizabetes ielā 55)
Sīkāka informācija un dalībnieku saraksts: www.balticcouncil.lv