foto: Edijs Pālens/LETA
Pasaules universitāšu reitingā LU ierindojas "Top 1000" lejasdaļā
Pasaules universitāšu reitingā Latvijas Universitāte ierindojusies "Top 1000" lejasdaļā.
Sabiedrība
2019. gada 12. septembris, 23:57

Pasaules universitāšu reitingā LU ierindojas "Top 1000" lejasdaļā

Jauns.lv / LETA

Pasaules universitāšu reitingā "Times Higher Education" Latvijas Universitāte (LU) ierindojusies "Top 1000" lejasdaļā, savukārt Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) ir iekļuvušas labāko 1400 augstskolu starpā.

LU reitingā ieņem 801. līdz 1000.vietu, bet RTU un LLU ieņem 1001. līdz 1400.vietas.

Šogad reitingā visaugstāk novērtēta Apvienotās Karalistes universitāte - Oksfordas Universitāte, otro vietu ieņem Kalifornijas tehnoloģiju institūts (ASV), bet trešo vietu Apvienotās Karalistes Kembridžas universitāte.

Reitingā tiek pārstāvētas pasaules labākās universitātes, vērtējot to sniegumu piecos rādītājos - studijās, citējamībā, zinātnē, starptautiskajā sadarbībā un sadarbībā ar industriju, skaidroja LU sabiedrisko attiecību speciāliste Sindija Iesalniece.

"Šis vērtējums ir arī izaicinājums kāpt arvien augstāk, līdz ar to vēl vairāk jādomā par universitātes nostāšanos uz zinātnes ceļa, lai tā būtu kvalitatīvāka un starptautiski atpazīstamāka. Universitāte vienmēr būs saistīta ar studentiem, tāpēc ir jādomā arī par to, lai LU būtu populārākā augstskola starp Latvijas topošajiem studentiem un lai universitāte būtu simpātiska arī tiem cilvēkiem, kas nedzīvo Latvijā, bet tiecas pēc zināšanām citur plašajā pasaulē," sacīja LU rektora pienākumu izpildītājs Gvido Straube.

Tāpat viņš pauda cerību, ka iesāktais sekmēs augstskolas mērķi iekļūt universitāšu "Top 500 ".

Turpretī, RTU šogad piedzīvojusi kritumu reitingā, jo iepriekš universitāte ieņēma 801. līdz 1000.vietu, tomēr šogad 1001. līdz 1400.vietu.

"Times Higher Education" ir viens no trim pasaules ietekmīgākajiem universitāšu reitingiem, ko publicē jau 17 gadus. Šogad reitingā vērtētas vairāk nekā 1400 vadošās universitātes no 92 pasaules valstīm, izmantojot gan augstskolu sniegto, gan aptaujās iegūto informāciju.