foto: LETA
Laika prognoze gaidāmajām brīvdienām nav iepriecinoša; nākamnedēļ atkal kļūs vasarīgi silts
Cilvēki lietus laikā.
Sabiedrība
2019. gada 6. septembris, 07:24

Laika prognoze gaidāmajām brīvdienām nav iepriecinoša; nākamnedēļ atkal kļūs vasarīgi silts

Jauns.lv

Piektdien laikapstākļus noteiks zema spiediena ieplaka, debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums un dienas pirmajā pusē vietām īslaicīgi līs, informē Latvijas Vides Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centrā.

Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, Kurzemē un Vidzemē brāzmās pastiprinoties līdz 15-16 m/s. Dienā gaiss iesils līdz +17…+20°, bet naktī uz sestdienu gaiss atdzisīs līdz +7…+10°, vienīgi piekrastē nebūs vēsāks par +11…+14°.

Brīvdienās mākoņi klās debesu lielāko daļu, tikai brīžiem debesis skaidrosies. Sestdien nokrišņi gaidāmi vietām rietumu un centrālajos rajonos, bet svētdien ciklona ietekmē jau no rīta Latviju no rietumiem sāks šķērsot nokrišņu zona, līdz ar to gandrīz visā valsts teritorijā  gaidāms lietus. Gaiss dienas laikā iesils līdz +17…+22°, bet naktīs gaisa temperatūra būs +11…+16°.  Sestdien pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, bet svētdien austrumu puses vējš.

Darba nedēļas sākumā Latvijas teritorijā no austrumiem pakāpeniski ieplūdīs siltā gaisa masa un dažviet termometra stabiņš dienu laikā pakāpsies līdz pat +20…+25° atzīmei, bet naktīs gaisa temperatūra būs +13…+18° robežās. Pirmdien galvenokārt austrumos līs, bet otrdien nokrišņi netiek prognozēti.