foto: unsplash.com
Arī "Facebook" gatavojas likvidēt "patīk" skaitu pie ierakstiem
Ilustratīvs foto.
Sabiedrība
2019. gada 3. septembris, 12:45

Arī "Facebook" gatavojas likvidēt "patīk" skaitu pie ierakstiem

Jauns.lv

Pasaulē populārais sociālais tīkls "Facebook" drīzumā varētu slēpt reakciju skaitu pie ierakstiem, ziņo tīmekļa vietne "TechCrunch".

Uzņēmuma darbības savā "Facebook" lapā, veicot padziļinātu aplikācijas izpēti, pamanījusi reversās inženierijas studente Džeina Vonga. Arī pats "Facebook" apstiprinājis tīmekļa vietnes paustās aizdomas.

foto: Twitter / @wongmjane

Tomēr šis jaunums lietotājiem vēl nav pieejams. Tāpat "Facebook" atteicies dalīties ar "Instagram" testa rezultātiem. Zināms, ka vietne "Instagram" no lietotāju acīm ciparus zem bildēm likvidējusi jau 7 valstīs - Kanādā, Japānā, Īrijā, Itālijā, Brazīlijā, Austrālijā un Jaunzēlandē. 

"TechCrunch" spriež, ka gadījumā, ja "Facebook" tiešām nolems slēpt reakcijas zem ierakstiem, tas noteikti notikšot pakāpeniski, un gadījumā, ja šis jauninājums būtiski ietekmēs reklāmu izvietošanu vai uzņēmuma ienākumus, vietne no šīs idejas atteiksies.

"Facebook" pēdējo gadu laikā ir kļuvis par vietu, kur dalīties ar dažādiem lieliem dzīves notikumiem, piemēram, laulībām vai jaunu darba vietu, tomēr daudziem cilvēkiem šāda citu personu dižošanās apslāpē vēlmi portālā uzturēties ilgāk.

Piemēram, "Instagram" pārstāvji atklāj, ka pie lēmuma slēpt ciparu zem bildes aplikācijas veidotāji nonākuši tāpēc, lai kliedētu lietotāju bailes tikt pienācīgi nenovērtētiem. Zināms, ka daudzi jaunieši jūt spiedienu lietotnē ievietot pēc iespējas labāku bildi, lai tā savāktu pēc iespējas vairāk "patīk".

"Mēs pašreiz izmēģinām šo iespēju Austrālijā, lai noskaidrotu, kā tā uzlabo lietotāju pieredzi, un vai tā kliedē un maina cilvēku fokusēšanos tikai uz atzinības iegūšanu, ļaujot viņiem koncentrēties uz sava stāsta pavēstīšanu citiem," stāsta "Instagram" pārstāve Austrālijā Mia Garlika.

Garlika mierina tos, kuri domā, ka ar šo jaunumu beigsies influenceru ēra. Zīmolu un biznesa lapas joprojām redzēs, cik daudz sirsniņas bilde saņēmusi.