Novadu ziņas
2019. gada 31. augusts, 16:05

Jūrmalā šogad skolas gaitas uzsāks par 40 bērniem vairāk nekā pērn

LETA

Jūrmalas pilsētas izglītības iestādēs šogad skolas gaitas sāks 440 pirmklasnieki, kas ir par 40 bērniem vairāk nekā iepriekšējā mācību gadā, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Kā atgādina Jūrmalas dome, pašvaldība nodrošina vairākus pabalstu veidus, kas ģimenēm palīdz sagatavoties jaunajam mācību gadam, kā arī pabalstus kultūras, sporta un izzinošo pasākumu apmeklēšanai. Tāpat vietvara nodrošina pašvaldības apmaksātu ēdināšanu visiem bērnudārzu un skolu audzēkņiem līdz pat 12.klasei un bezmaksas braukšanu pilsētas autobusos.

Daudzbērnu ģimenes var saņemt pašvaldības pabalstu arī skolas piederumu iegādei. Pabalsts tiek piešķirts atbilstoši izdevumiem - līdz 50 eiro apmērā kalendārajā gadā katram bērnam.

Daudzbērnu ģimenes var saņemt arī pabalstu kultūras, sporta un izzinošo pasākumu apmeklēšanai. Pabalstu piešķir atbilstoši faktiskajiem izdevumiem, līdz 20 eiro apmērā kalendārajā gadā katram ģimenes loceklim.

Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes var saņemt pabalstu izglītības ieguves atbalstam. Pabalstu piešķir, ja izglītojamais uzsāk vai turpina mācības Jūrmalas pilsētas pašvaldības izglītības iestādē, vai apgūst obligāto pirmsskolas izglītību Jūrmalas pilsētā. Pabalsts paredzēts apģērba, skolas piederumu, kancelejas un citu mācībām nepieciešamo materiālu iegādei.

Naudas pabalstu trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm piešķir atbilstoši faktiskajiem izdevumiem - līdz 72 eiro apmērā katram izglītojamajam.

Visiem Jūrmalas pilsētas pašvaldības bērnudārzu un skolu audzēkņiem neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas līdz pat 12.klasei ir nodrošināta pašvaldības apmaksāta ēdināšana.