foto: Publicitātes
Atklās lieliskās gleznotājas Gitas Šmites izstādi "Es esmu"
Gleznā - Gitas Šmites meita Grieta.
Kultūra
2019. gada 29. augusts, 21:08

Atklās lieliskās gleznotājas Gitas Šmites izstādi "Es esmu"

Jauns.lv

6.septembrī gallerijas "MuseumLV" pirmajā stāvā tiks atklāta gleznotājas Gitas Šmites personālizstāde “Es esmu", portālu Jauns.lv informēja muzejā.

Šoreiz līdzās jaunākajām gleznām savu vietu atradīs arī senākas, pat Mākslas akadēmijas studiju laikā tapušās, veidojot īpatnēju stāstu par sievietes dzīvi un vērtībām. Ir interesanti vērot, kas šajos 25 gados ir noticis un kas mainījies. Gleznās portretētie bērni izauguši. Princeses krēsla vietā nākusi pirts lāviņa, krelles un spīgulīšus nomainījuši puķu vainags vai sirmu matu ērkulis. Skaistās modeles nometušas savas izejamās kleitas un ir vienkārši sievietes - pie tam ne abstraktas, bet pavisam īstas - no Kolkas, no Rīgas.

Gita Šmite beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju, prof. Imanta Vecozola un Viļa Ozola meisterdarbnīcu. Izstādēs piedalās no 1995. gada. Maksliniece sarīkojusi vairāk kā 12 personāizstādes un veidojusi tērpus teātra izrādēm. Radījusi zīmolu "Pirtsmāksla"
Izstāde apskatāma līdz 5. oktobrim.

Gitas Šmites personālizstādes «Es esmu» atklāšanas laikā tiks pasniegta arī "Grata" skatītāju simpātiju balva, informēja "MuseumLV".

Gleznotājas Gitas Šmites "Pirtsmāksla"

No nākamās nedēļas galerijā "Istaba" – gleznotājas Gitas Šmites personālizstāde "Pirtsmāksla".

gallery icon