foto: Valsts policija
No amata atstādināts Siguldas policijas priekšnieks; izskan runas par spēka pielietošanu personiskos konfliktos
Politika
2019. gada 28. augusts, 09:17

No amata atstādināts Siguldas policijas priekšnieks; izskan runas par spēka pielietošanu personiskos konfliktos

Jauns.lv / LETA

Līdz ar kriminālprocesa sākšanu saistībā ar kādu "konfliktsituāciju" no amata atstādināts Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa priekšnieks Artūrs Atlavins, raksta "Latvijas Avīze".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Saņemot iesniegumu par amatpersonas rīcību un uzvedību, kas ir klajā pretrunā ar vadītājam atbilstošu un ētisku rīcību, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ir uzdevis Valsts policijas Iekšējās kontroles birojam veikt dienesta pārbaudi un nekavējoties atstādināt amatpersonu no dienesta pienākumu pildīšanas. Turpmāko izmeklēšanu veic Iekšējās drošības birojs (IDB)," informējusi Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava.

Valsts policijā esot saņemts "iesniegums par konfliktsituāciju un tai sekojošiem notikumiem", pēc kā policijā uzsākts kriminālprocess, kas nosūtīts tālākai izmeklēšanai IDB, kas savukārt nekādu informāciju pašlaik nesniedzot.

Atsaucoties uz "runām pilsētā", laikraksts raksta, ka "konfliktsituācija" esot bijusi saistīta ar ļoti personiskas dabas jautājumu, kas atrisināts ar fiziska spēka palīdzību: Siguldas pārstāvis izrādījies būtiski pārāks par savu oponentu, kurš arī bijis tiesībsargāšanas iestāžu darbinieks.