Mācītājs Kalniņš: notiek globāla viedokļu veidošana, kas ir vēl bīstamāka par cenzūru
foto: LETA
Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītājs Krists Kalniņš.
Sabiedrība
2019. gada 7. augustā, 20:53

Mācītājs Kalniņš: notiek globāla viedokļu veidošana, kas ir vēl bīstamāka par cenzūru

Jauns.lv

“Notiek milzīga, globāla viedokļu veidošana par labu noteiktai ideoloģijai un cilvēks to pat nepamana! Periodiski tiek likti raksti, televīzijas raidījumi, filmas ar noteiktu atbalstu noteiktai ideoloģijai un tas veido cilvēkos izpratni, pārmaina paaudžu domāšanu. Tas ir vēl bīstamāk nekā cenzūra,” RīgaTV 24 speciālizlaidumā “Kā nosargāt privātumu 21.gadsimtā” sacīja mācītājs Krists Kalniņš.

Mācītājs Kalniņš: notiek globāla viedokļu veidošan...

Krists Kalniņš, kurš savulaik absolvējis Policijas akadēmiju un strādājis par izmeklētāju Interpolā, norādīja, ka ar mediju un interneta palīdzību tiek radīta un mākslīgi audzēta tā cilvēku grupa, kas atbalsta un piekrīt noteiktai ideoloģijai.

„Runājot no mācītāja viedokļa - atklāsmes grāmatā, kur runā par pasaules vislielāko ļaunumu, tiek stāstīts par laiku, kurā cilvēkiem būs noteiktas zīmes uz pieres un uz rokām, kas ļaus viņus absolūti kontrolēt, un kur viņiem būs jābūt absolūti lojāliem tai varai. Un pret tiem, kuri nebūs lojāli tai varai vai neļaus sevi nočipot, pret viņiem cīnīsies un viņi tiks izstumti,” sacīja mācītājs.

Kalniņš pieļāva domu, ka ļoti drīz sāksies cilvēku čipošana, kur no sākuma cilvēkam pašam tiks dota brīva izvēle darīt to vai nē, bet vēlāk, drošības dēļ, tas tiks darīts ar visiem.

„Jautājums par cilvēka personisko telpu, par privātumu, būs viens no nākotnes lielākajiem jautājumiem, kas jau ir ļoti ietekmēts un viņš tiks ietekmēts. Bet galvenais ir tas, ka cilvēkam ir izvēle – mēs varam izvēlēties, vai padodamies un ejam tajā iekšā. Bet jautājums ir - ko tas maksās,” domīgi teica mācītājs Kalniņš.