foto: Elvis Dāgs Vīgants/LETA
"Positivus" apmeklētājiem nobloķēs piekļuvi Salacgrīvas kapiem
Lai nodrošinātu raitu kapu svētku norisi, "Positivus" dalībniekiem būs liegta piekļuve Salacgrīvas kapiem.
Novadu ziņas
2019. gada 25. jūlijs, 05:24

"Positivus" apmeklētājiem nobloķēs piekļuvi Salacgrīvas kapiem

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Līdztekus vienam no lielākajiem vasaras festivāliem „Positivus” Salacgrīvas Zvejnieku parkā, sestdien, 27. jūlijā, notiks arī kapu svētki netālajos pilsētas kapos. Iepriekšējos gados festivāla apmeklētāji, lai nebūtu jāmaksā par auto novietošanu un telts vietām, pamanījās savus spēkratus novietot Kapu un Strandiņu ielās līdzās kapsētai un teltis uzcelt teju vai pašā kapsētā. Nu vairs tādas iespējas nebūs.  

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Salacgrīvas novada pašvaldības izpilddirektors Andris Zunde atzīst, ka viens no gaidāmo brīvdienu izaicinājumiem pašvaldībai ir tas, ka nedēļas nogalē notiek ne tikai „Positivus”, bet arī kapu svētki. Tā kā iepriekšējos gados „Positivus” laikā festivāla apmeklētāji bija arī „okupējuši” Salacgrīvas kapu apkārtnes teritoriju, tad tagad pašvaldībā izveidotā speciālistu darba grupa ir spriedusi, kā kapsētu nodrošināt pret festivāla apmeklētājiem.

Nolemts, ka no piektdienas, 26. jūlija, astoņiem rītā līdz sestdienas, 27. jūlija, pēcpusdienai kārtībnieki „Positivus” apmeklētājiem nobloķēs iebraukšanu Kapu un Strandiņu (celiņš, kas iet gar kapiem jūras pusē) ielām un piegulošajā teritorijā līdz kapiem. Šajā teritorijā kārtībnieki izsniegs caurlaides iebraukšanai tikai kapu svētku apmeklētājiem – kapu uzkopšanai un svētbrīža apmeklēšanai. Caurlaides tiks noformētas pie iebraukšanas Kapu ielā. Bez tam kapu svētku dalībnieku rīcībā tiks nodots bezmaksas stāvlaukums – pļaviņa „Tērces -4” (pagriezienā no Pērnavas šosejas uz Tērces ielu, krustojumā ar Viļņu ielu).

Lielsalacas luterāņu draudzes rīkotie kapu svētki Salacgrīvas kapos notiks 27. jūlijā pulksten 16.00.

Tēmas