foto: LETA
Latvijas Radio ārkārtas finanšu pieprasījumā lūdz šim gadam piešķirt 100 000 eiro
Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne
2019. gada 22. jūlijs, 15:24

Latvijas Radio ārkārtas finanšu pieprasījumā lūdz šim gadam piešķirt 100 000 eiro

Jauns.lv / LETA

Šodien Latvijas Radio valde kapitāldaļu turētājam - Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP)- iesniegusi detalizētu informāciju par ārkārtas valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu 100 000 eiro apmērā, lai vēl šogad spētu risināt krīzi Ziņu dienestā un nodrošinātu konkurētspējīgu atalgojumu sabiedriskā medija satura veidotājiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja Latvijas Radio, lielākā daļa papildu prasītā finansējuma - 61 770 eiro - tiks novirzīti Ziņu dienestam - korespondentu atalgojuma palielināšanai par 31,4% un pārējo Ziņu dienesta darbinieku kapacitātes stiprināšanai. Tāpat papildu līdzekļi tiks novirzīti satura veidotājiem citos kanālos - informatīvi analītiskajām programmām Latvijas Radio 1 (7340 eiro) un Latvijas Radio 4 - Doma laukums (5830 eiro), Latvijas Radio 3 - Klasika (4890 eiro), Latvijas Radio 5 - pieci.lv un Latvijas Radio 2 (2600 eiro katram) un Latgales Multimediju studijai (1690 eiro).

2560 eiro tiks novirzīti Komjūtertehnoloģiju daļas darbiniekiem, kuru atalgojums ir trīs līdz četras reizes zemāks nekā vidējais atalgojums darba tirgū. Vēl 10 000 eiro plānots novirzīt citām atbalsta struktūrvienībām, tostarp skaņu operatoriem Raidījumu un ierakstu daļā, multimediālā satura veidotājiem Komunikācijas un multimediju daļā u.c.

Latvijas Radio valde aicinājusi valsts augstākās amatpersonas steidzamības kārtībā piešķirt valsts budžeta līdzekļus darbinieku atalgojumam 100 000 eiro apmērā šim gadam un gandrīz miljonu eiro nākamajam gadam.

Latvijas Radio valde atklāto vēstuli nosūtījusi Valsts prezidentam Egilam Levitam, Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK), Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītajam Ministru kabinetam, kultūras ministram Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK), finanšu ministram Jānim Reiram (JV), Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Saeimas Budžeta komisijai un zināšanai - NEPLP.

Lai stabilizētu situāciju, Latvijas Radio atklātajā vēstulē pieprasa, pirmkārt, budžeta pieaugumu atlīdzībai un kapacitātes stiprināšanai 100 000 eiro apmērā šogad un, otrkārt, budžeta pieaugumu atlīdzībai un kapacitātes stiprināšanai gandrīz vienu miljonu eiro 2020.gadā un 1,1 miljona eiro apmērā turpmākajos gados. Tāpat valde aicina piešķirt kompensāciju par iziešanu no reklāmas tirgus, lai nodrošinātu raidlaika aizstāšanu ar kvalitatīvu saturu un nodrošinātu pamatdarbību, kas līdz šim finansēta no reklāmas ieņēmumiem, 1,79 miljonu eiro apmērā 2020.gadā un 3,57 miljonu eiro apmērā turpmākajos gados.

Jau vēstīts, ka Latvijas Radio Ziņu dienests izteicis neuzticību Latvijas Radio valdei, vienlaikus pieprasot tās atkāpšanos vai atbrīvošanu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Latvijas Radio pērn strādāja ar 9,979 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pretēji iepriekšējā gada zaudējumiem veidoja 162 628 eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās