foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"
Naudas grūtībās nonākusi māte Purvciemā ieslēdz divus mazuļus mašīnā un pati dodas uz spēļu zāli
112
2019. gada 12. jūlijs, 18:07

Naudas grūtībās nonākusi māte Purvciemā ieslēdz divus mazuļus mašīnā un pati dodas uz spēļu zāli

Jauns.lv

9.jūlijā pulksten 15.08 pie Rīgas pašvaldības policistiem Purvciemā vērsās kāds garāmgājējs, kurš norādīja uz netālu esošo automašīnu. Tajā iedzīvotājs pamanījis divus mazus bērnus bez pieaugušo uzraudzības, ziņo Rīgas pašvaldības policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mirkli vēlāk likumsargi, apskatot norādīto transportlīdzekli, pamanīja divus aptuveni gadu vecus bērnus. Viens no mazuļiem histēriski raudāja, savukārt otrs periodiski pamodās un iešņukstējās. Transportlīdzekļa visi logi un durvis bija ciet.

Viens no kārtības sargiem devās uz netālu esošo tirdzniecības centru “Minska”, lai apsardzes darbinieki caur lielveikala skaļruņiem nodod informāciju veikala apmeklētājiem par automašīnā atstātajiem bērniem. Tomēr bērna vecākus tā arī neizdevās atrast ne notikuma vietā, ne arī blakus esošajā tirdzniecības centrā.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Vienlaikus uz notikuma vietu izsaukti gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki.

Ņemot vērā, ka vecāki tā arī nebija atgriezušies pie savām atvasēm, glābēji, lai mazinātu riskus savainot automašīnā esošos mazuļus, nolēma uzlauzt priekšējo pasažiera logu. Tomēr brīdī, kad uzsākti glābšanas darbi, pie transportlīdzekļa pieskrēja bērnu māte.

Sieviete apgalvoja, ka tikai uz neilgu laiku bērnus atstājusi automašīnā. Jautājot, kur viņa visu šo laiku bijusi, viņa no atbildes sniegšanas izvairījās. Sarunas laikā pie automašīnas pienāca kāda aizkaitināta garāmgājēja, kura sāka strostēt bērna māti. Pēc mirkļa viņa likumsargiem atklāja, ka sievieti redzējusi, iznākam no netālu esošās spēļu zāles.

Kā ziņo raidījums "Degpunktā", pēc šī atklājuma māmiņa atzinusies, ka tik tiešām bijusi spēļu zālē, taču skaidrojusi to kā izmisuma soli – viņai neesot problēmas ar azartspēlēm, bet gan finansiālas grūtības, kurām viņa neredz citu risinājumu. Visi šie fakti dokumentēti policistu ziņojumā par notikušo.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Izsauktie mediķi pārbaudījuši bērnus un konstatējuši, ka nekāds kaitējums veselībai nav nodarīts, savukārt bērnu mātei tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par bērnu atstāšanu bez uzraudzības. Lietas materiāli pēc piekritības pārsūtīti Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas speciālistiem izvērtēšanai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās