foto: LETA
FOTO: Levita inaugurācijā saviesīgi atnāk ielūgtie augstākās sabiedrības pārstāvji
Jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Levitu inaugurācijas sarīkojumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Sabiedrība
2019. gada 8. jūlijs, 20:20

FOTO: Levita inaugurācijā saviesīgi atnāk ielūgtie augstākās sabiedrības pārstāvji

Jauns.lv / LETA

Šovakar uz Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijai veltītu pasākumu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) ieradušies vairāki simti sabiedrībā zināmu dažādu nozaru pārstāvju

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

FOTOREPORTĀŽA: Egila Levita inaugurācijas pasākums Gaismas pilī

gallery icon
136

Tikties ar Levitu ieradās visi atjaunotās Latvijas bijušie Valsts prezidenti, kā arī bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess. Klātesošo vidū bija esošie un bijuši Saeimas un pašvaldību deputāti, vietvaru vadītāji, Eiropas Parlamenta deputāti, ministri.

Uz pasākumu ieradušies arī dažādu reliģisko konfesiju vadītāji, kultūras darbinieki, sporta organizāciju vadība, uzņēmēji un to organizācijas, mediķi, studentu korporāciju pārstāvji un citi. Tāpat Levita sveikšanu apmeklēja arī vairāku valstu vēstnieki.

Savā uzrunā Levits pievērsās latviešu kultūrtelpai gadsimtu gaitā, īpaši izceļot latviešu valodā rakstīto vārdu. Viņš uzsvēra, ka LNB ir nozīmīga vieta Latvijai un latviešiem, jo "te satiekas pagātne, tagadne un nākotne". Levits skaidroja, ka šī pasākuma mērķis ir dot iespēju klātesošajiem savstarpēji iepazīties un komunicēt.

"Šajā namā Pārdaugavā netālu no manām dzimtajām mājām, namā, kas iemieso zināšanas, kultūru un demokrātiskumu, es garīgi jūtos savā dabiskajā vidē," paudis jaunais prezidents.

Levits LNB Tautas grāmatu plauktam dāvināja 1938.gadā izdoto Jāņa Seska grāmatu "Latvijas valsts izcelšanās", paužot cerību, ka grāmata būs interesanta lasītājiem.

Prezidents arī atzinis, ka autora biogrāfija ir tipiska daudziem viņa paaudzes redzamiem latviešu sabiedriskiem darbiniekiem - 1905.gada revolūcijas līdzdalībnieks, piedalījies Latvijas valsts dibināšanas procesā, vēlāk kalpojis Latvijas valstij dažādās pozīcijās, cita starpā, bijis Latvijas sūtnis Padomju Savienībā. Pēc padomju okupācijas 1941.gadā aizvests uz Krieviju, kur 1943.gadā apcietinājumā nošauts.

Valsts prezidenta amatā Levits stājās šodien, nododot svinīgo solījumu Saeimas sēdē.

Eksprezidenti sveic Levitu ar jauno amatu un valsts augstāko apbalvojumu saņemšanu

Valsts prezidentam Egilam Levitam, šodien stājoties valsts pirmās amatpersonas amatā, tika piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa un Viestura ordeņa augstākā šķira, ...

gallery icon
28
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās