foto: Edijs Pālens/LETA
Turlais: "Tie paši, kas nogāza mani, kaut kā vienosies par citu mēru"
"Ja tagad tiktu izprovocēta domes atlaišana un ārkārtas vēlēšanas, tas būtu politiķu galēji bezatbildīgs solis," izteicies Turlais.
Politika
2019. gada 3. jūlijs, 09:02

Turlais: "Tie paši, kas nogāza mani, kaut kā vienosies par citu mēru"

Jauns.lv / LETA

Tie paši politiķi, kas nogāza mani, kaut kā vienosies ar citiem un kādu personu par mēru iecels, bet līdz Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām nenonāks, šādu viedokli intervijā "Neatkarīgajai" paudis "Gods kalpot Rīgai" (GKR) politiķis Dainis Turlais, kurš maija izskaņā kļuva par Rīgas mēru, bet amatā nenoturējās pat mēnesi.

Par Turlā gāšanu nobalsoja 31 deputāts - gandrīz visa opozīcija, pie frakcijām nepiederošais deputāts Oskars Putniņš un "Neatkarīgo deputātu frakcija", kuru veido četri no "Saskaņas" izslēgtie politiķi Valērijs Petrovs, Rosļikovs, Vitālijs Dubovs un Vadims Baraņņiks.

"Ja tagad tiktu izprovocēta domes atlaišana un ārkārtas vēlēšanas, tas būtu politiķu galēji bezatbildīgs solis," izteicies Turlais.

Dainis Turlais toreiz un tagad: Rīgas mēra politiskā karjera laiku lokos

gallery icon
74

Politiķis atzinis, ka jau iepriekš varējis nojaust iespējamu kādu "Saskaņas" deputātu demaršu, jo frakcija zaudējusi līderi. "Zināms jau bija, ka frakciju kopā satur un vada viens līderis - Nils Ušakovs - ar viņa autoritāti un ietekmi. Bet, kad viņš ir kļuvis par Eiropas Parlamenta deputātu, stingrā vadība ir pazudusi. Tas jau bija redzams pat agrāk - tiklīdz viņš paziņoja, ka kandidēs, bija skaidrs, ka viņš tiks ievēlēts Eiroparlamenta, pārcelsies uz Briseli un Saskaņas frakcija paliks bez vadības. Līdz ar to arī "Saskaņas" un GKR koalīcija vairs nav betoncieta. Vai tas būtu šis četrinieks vai cits trijnieks, vai piecnieks, būtu tikai laika un apstākļu jautājums. Kļuva skaidrs, ka iepriekšējā konstrukcija, kas bija pastāvējusi agrākajos gados un pēdējos divos gados strādāja ar minimālu pārsvaru domē, vairs nav nestspējīga," izteicies Turlais.

"Esmu cilvēks, ne robots. Es smagi pārdzīvoju to, ka situācija ir tāda, kā ir. Ne tāpēc, ka es esmu kādā veidā pazemots. Nē, man ir ļoti liela pieredze politikā, un ir gājis visādi. Un tās samazgas, kas tika raidītas manā virzienā, man īpaši klāt neķeras. Un tomēr... Rīga ir viena no Eiropas Savienības galvaspilsētām... Esmu septiņus gadus nostrādājis Rietumeiropas Drošības asamblejā - man ir zelta medaļa un Goda diploms, ka esmu uz mūžu uzņemts šajā organizācijā par ieguldījumu tās darbā," rūgtumu nav slēpis Turlais.