foto: LETA
Smiltēns: Vējoni ievēlēja, lai novērstu otro kārtu, kurā startētu Riekstiņš un Āboltiņa
Saeimas deputāti Edvards Smiltēns un Solvita Āboltiņa.
Politika
2019. gada 28. maijs, 17:39

Smiltēns: Vējoni ievēlēja, lai novērstu otro kārtu, kurā startētu Riekstiņš un Āboltiņa

TV24

Iepriekšējās prezidenta vēlēšanās politiķiem bijušas zināmas versijas, kuri cilvēki varētu nokļūt otrajā prezidenta vēlēšanu kārtā, ja tiktu izgāzts gan Raimonds Vējonis, gan Egils Levits – tie bijuši Māris Riekstiņš un Solvita Āboltiņa kā reālākā kandidāte, RīgaTV 24 raidījumā “Kārtības Rullis” atklāja LRA līderis Edvards Smiltēns.

“Visa spēle grozījās ap to, ka bija uzlikti Vējonis un Levits ar mērķi abus izgāzt un dabūt otro kārtu. Tādas ir aizkulises. Tāpēc tika ievēlēts Vējonis, jo pēdējā brīdī deputātu kopa, kas sastāvēja no dažādu partiju deputātiem, saprata, ka labāk, lai ir Vējonis, nekā tas, kas viņiem šķita, būs otrajā kārtā, un kas patiesībā bija domāts,” iepriekšējo prezidenta vēlēšanu aizkulises atklāja Smiltēns.

Viņš arī atklāja, ka kandidatūras, kas tika gatavotas otrajai kārtai, bija politikā labi pazīstamas personas – Māris Riekstiņš un Solvita Āboltiņa.

“Šie vārdi cirkulēja aizkulisēs un, lai novērstu otro kārtu, Vējonim izkrita laime būt par prezidentu,” sacīja Smiltēns.