foto: Aculiecinieka foto
Rīgas centrā no māju jumtiem "nolaiž" sarkanus krēslus. FOTO
Otrdienas rītā no „Stūra mājas” jumta striķī karājās sarkans krēsls. Pašvaldības policija izsauca ugunsdzēsējus, lai to noceltu.
112
2019. gada 28. maijs, 11:52

Rīgas centrā no māju jumtiem "nolaiž" sarkanus krēslus. FOTO

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Otrdienas rītā daudzus rīdziniekus pārsteidza neparasta instalācija – no „Stūra mājas” jumta striķī nokarājās sarkans krēsls, kas varēja kādā brīdī notrūkt un uzkrist gājējiem uz galvas. Šāda dīvaina instalācija bija redzama gan uz „Stūra mājas” Brīvības ielā, bet pirms mēneša arī no bijušās alusrūpnīcas ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā pie sabiedriskā transporta pieturvietas „Bruņinieku ielā”.

Rīgas centrā no māju jumtiem „nolaiž” sarkanus krēslus

Otrdienas rītā daudzus rīdziniekus pārsteidza neparasta instalācija – no „Stūra mājas” jumta striķī nokarājās sarkans krēsls, kas varēja kādā brīdī ...

gallery icon

Vienu tādu krēslu uz „Stūra mājas” pamanīja pašvaldības policijas ekipāža – starp 5. un 6. stāvu karājās no jumta nolaists un striķī pakārts sarkans krēsls. Pulksten 8.43 pašvaldības policija uz Brīvības ielu 61 izsauca ugunsdzēsēju pacēlāju, kurš krēslu arī nocēla un „likvidēja apdraudējumu”, Jauns.lv informēja VUGD preses pārstāve Agrita Vītola.

Savukārt pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Zemene pastāstīja, ka pirms kāda laika tāds pats striķi pakārts krēsls bija redzams karājamies no kādreizējās alusdarītavas jumta Krišjāņa Valdemāra ielā.

Internetā atrodama informācija, ka šādu sarkano krēslu akciju visā pasaulē jau aptuveni desmit gadus rīko kāda anonīma laikmetīgo mākslinieku grupa, kura sarkanos krēslus nolaiž striķī no visneiedomājamākajām vietām – ne tikai no māju jumtiem, bet arī tiltiem, kokiem, tos uzstāda ezeru vidū un citās grūti pieejamās vietās. Šādam sarkanam krēslam – īpašam ielu mākslas objektam esot jāliecina par „starpsfēru” - vietu vai brīdi, kurā var elpot un domāt par to, no kurienes mēs nākam un kur mēs ejam.